"Хората не искат "Лафки" в градовете си и не искат зависимост от Пеевски"

Според Радан Кънев Цветан Цветанов приглася на медиите на Пеевски

OFFNews 14 октомври 2015 в 08:49 3101 18

Медиите около Делян Пеевски се опитват да вкарат пробойна между ГЕРБ и Реформаторите и изглежда, че го правят.

Това каза в интервю за bTV Радан Кънев. Той коментира нападките срещу Блока в разгара на предизборната кампания.

По думите му - който се включва в черния ПР и клеветите, ще бъде наказан.

Кънев обясни, че зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов "приглася" на черния ПР. "Медиите на Пеевски на тези местни избори имат само един враг и това са кандидатите на РБ. Всички останали си плащат", обясни Кънев. 

По думите му шефът на предизборния щаб на ГЕРБ се е прострелял в краката, след като коментирал платена публикации срещу Реформаторите, само час след излизането ѝ. "Тази грешка ще рефлектира върху Портних, който се надява Цветанов и Борисов да му спечелят изборите", обобщи Кънев.

Според него сега се получава така, че ГЕРБ превръщат кандидатите на РБ в местните избори в противник, което е "зле за ГЕРБ, но и за Българи". "Ние само печелим от това да бъдем обявени за големия противник", каза Кънев.

Във връзка със случая около кандидата за кмет във Варна Чавдар Трифонов, за който стана ясно, че имал присъда за шофиране в нетрезво състояние, Кънев е категоричен, че става въпрос за черен ПР. Причината е, че информация отпреди 8 години излиза 10 дена преди изборите и е насочена срещу кандидат, който в рамките на две седмици е вдигнал рейтинга си на 18%.

"Това излиза през медиите на Пеевски като фронтална атака на алтернативен силен кандидат. Чавдар е с най-големи шансове. Няма съмнения, че в очите на противниците си той е следващият кмет", обясни Кънев и допълни, че реабилитацията на Чавдар Трифонов е настъпила още през 2010 година и оттогава присъдата е заличена. "Това е атака, от която този, който я е започнал, ще изгуби много", обясни Кънев. 

Той направи сравнение с присъдата на кандидата на Реформаторите във Варна и предстоящите избори. "Преди 8 години Чавдар е направил една огромна грешка, която очевидно е осъзнал веднага. Не си е платил подкуп, признал си е пред съдията, изтърпял е присъдата, реабилитиран е. В момента не си плаща рекет на медиите на Пеевски за защита, срещу което той получава компроматите. Ще си ги изтърпи. Но когато влезе в кметския офис, той ще е назависим от Пеевски. Хората не искат "Лафки в градовете си и не искат зависимост от Пеевски", категоричен е Кънев.

Изказването на Кънев за случая около Трифонов идва след среднощния статус на премиера Бойко Борисов, в който той напада коалиционните си партньори от РБ заради подозренията им към Цветанов. 

В момента на местния вот десните кандидати водят дебат помежду си, левите отсъстват напълно, силните кандидати почти навсякъде в България са двама десни и вместо да се явят заедно, да спечелят от първи тур и да приключат, те тепърва ще използват ДСП за балансьор кой десен кандидат да спечели на втори тур, посочи Кънев. Вместо да изпълним обещанието си да изолираме ДПС от властта, ние ги допускаме до ролята на балансьор между десни формации и напоследък включваме медиите на Пеевски в това да превърнем дебата в грозна битка на черния ПР, допълни той.

Кънев не отговори на въпроса дали ще се кандидатира за президент с аргумента, че това не е тема преди местните избори, но заяви, че веднага след това ще има отговор.

Той е категоричен, че на президентските избори трябва да има предварителни избори в дясно, независимо дали той участва, да има единен десен кандидат и той да спечели от първия тур без подкрепата на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!