Ген. Михо Михов: Югоизточна Европа и Западните Балкани са твърде уязвими

OFFNews 08 март 2017 в 12:14 2206 0

Нашата коалиция осъжда поведението на Турция и счита, че намесата й във вътрешните дела на България, по отношение на агитацията на турския министър на труда и социалната политика за ДОСТ, е абсолютно недопустима и неприемлива. 

Това заяви в ефира на БТВ по време на предизборен дебат ген. Михо Михов, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в 16 МИР Пловдив-град.

По думите на ген. Михов секторът „Сигурност“ в България наистина е в упадък, а Югоизточна Европа и Западните Балкани са твърде уязвими и възбуждат нови страхове от миналото. Той поздрави в ефир новия началник на отбраната ген. Андрей Боцев, като сподели, че е с достойна войнска подготовка и морал.
„Ако Европа мине на две или повече скорости, това ще се отрази безкрайно лошо на българската сигурност и авторитет. Европейски сили за отбрана едва ли ще бъдат изградени, a НАТО ще бъде по някакъв начин накърнено от разпадането или преминаването на няколко скорости. Българската армия трябва да бъде работоспособна, МВР да бъде реформирано най-после и съдебната система да раздава правосъдие и справедливост“, каза Михов.
По отношение на правораздаването, бизнеса и корупцията ген. Михов отбеляза, че ПП АБВ е започнала своята стратегия за реформирането на съдебната система още по миналата година и че според коалицията главният прокурор и останалите прокурори трябва да бъде избираеми. Според Михов корупцията не идва от бизнес климата, а от политическия климат, защото политиците рекетират предприемаческия дух на бизнесмените и работодателите.
За развитието на Пловдив ген. Михов каза, че има 35 000 фирми, които заедно с икономическата зона „Тракия“, дават работа на 285 000 души от града и областта. Хората искат да гарантират своето трудово място и цялата политическа власт в района трябва да работи за това.

Михов припомни колко важно е реализирането на имотния регистър във всички съдебни райони, защото това също е в основата на корупцията и недоволството на гражданите, чиито имоти са присвоени, препродадени и пр. Друг важен проблем, който той засегна, е каква ще бъде ролята на народните представители от региона по отношение на ускоряването на дейностите за подготовката на Пловдив като „Европейска столица на култура“ и как ще бъдат управлявани средствата от 23 млн. евро и 11 млн. евро за обновяване на базиликата в града.
В заключение ген. Михов каза, че целите на Коалиция „АБВ – Движение 21“ за Пловдив са европейски стандарт за качеството на живот, обществен ред и сигурност и изграждането на града като културен и туристически център на България.

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови