ГЕРБ пита БСП: Щом сте против санирането, защо депутатите ви първи си санираха блоковете

Димка Атанасова 28 февруари 2017 в 17:43 5764 1

Бившите министри от кабинета Борисов 2 днес се бяха заредили всички със снимка на Корнелия Нинова. Целта им беше да покажат лъжите, с които БСП си служи в предизборната си програма. 

Бившият регионален министър Лиляна Павлова анализира думи на представители от БСП относно темата за санирането. Тя посочи, че депутатите от БСП първи са си санирали блоковете по безплатната програма и отбеляза, че именно санирането не намира място в тяхната програма. Според нея БСП няма изгода от понижение на битовите сметки, тъй като им трябва голямо потребление, за да си обосноват поредния голям шлем в енергетиката. Павлова обивни БСП, че обичат без обществена поръчка да правят енергийни проекти.

Бившият транспортен министър Ивайло Московски обвини БСП в приватизация на трите най-големи транспортни компании - Авиооператорът "България ер", Български морски флот и Българският речно плаване.

Бившият вицепремиер и министър на еврофонсдовете Томислав Дончев изрази притеснение от нивото на политическия репертоар, с който Левицата си служи. Що се отнася до Програмата за развитие на селските райони, той подчерта, че не е спряна, а приключена през 2015 година и всички средства по нея са разплатени. Обяснение даде и за твърденията на Нинова, че 10 млрд. лв. годишно потъвали в модела "КОЙ", като подчерта, че това е близо една трета от държавния бюджет.

Бившият финансов министър Владислав Горанов иронизирайки думите на Нинова: "Ако искаш да си купиш жилище, ще ти опростя лихвата", определи, че това би било насилствено да бъде отнето, създаденото от стопанския субект и да бъде национализирано. Според Горанов е опасно за крехкия стопански подем от последните 2 години увеличението на данъците, което би се случило, ако държавата се намеси в икономиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови