Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Енчев иска ЦИК да провери мамила ли е ПП Възраждане в онлайн анкети

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 29 март 2017 в 18:50379013
Велизар Енчев. Снимка: БГНЕС

Председателят на „Движение за радикална промяна Българската пролет" Велизар Енчев изпрати сигнал до ЦИК, в който твърди, че партия "Възраждане" е агитирала с фалшиво съобщение, подписано с неговото име.

Енчев предлага също така "ЦИК да поиска официална информация от сайта ДИР.БГ, който анулира резултати от изборна анкета заради манипулации „от една политическа сила“. Причината е, че „читатели“ поставиха с гласуване на първо място ПП „Възраждане“, което се оказа поредна манипулация."

Публикуваме пълния текст на сигнала на Велизар Енчев до ЦИК:

На 25. 03. 2017 г. от сайта на ПП „Възраждане” бе изпратено фалшиво съобщение до десетки хиляди потребители във Фейсбук, което гласи: „С уважение и респект към Велизар Енчев, че призова ВСИЧКИ свои симпатизанти и приятели да гласуват за ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ" с бюлетина -№ 14 !!! БРАВО, МЪЖКАР !!!“

Никога не съм призовавал българските граждани да подкрепят ПП „Възраждане”, гореизложеното е лъжа и цели заблуждаване на избирателите и причиняване на вреди на представляваната от мен партия.

Горепосоченият текст е бил прочетен от над 100 000 хиляди избиратели, което несъмнено е довело до намаляване на изборния резултат на представляваната от мен партия.

За да може фалшивото съобщение достигне до по-голям брой читатели, е използвана услугата на Фейсбук „подсилване на съобщението“ чрез допълнително заплащане с дебитна (кредитна) карта. Лесно е да се установи кой е собственикът на тази банкова карта.

В днешния сутрешен блок на БТВ Антон Хекимян уличи лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов в манипулации със сайта на телевизията в изборния ден. Водещият показа поместена на сайта на ПП „Възраждане“ графика на БТВ с прогнозни социологически данни, в която на мястото на „Воля“ / 4,5 процента/ е поставена партия „Възраждане“.

Предлагам ЦИК да поиска официална информация от сайта ДИР.БГ, който анулира резултати от изборна анкета заради манипулации „от една политическа сила“. Причината е, че „читатели“ поставиха с гласуване на първо място ПП „Възраждане“, което се оказа поредна манипулация.

През цялата кампания водачите на листи на ПП „Възраждане“ - Костадин Костадинов, Минчо Христов и Стела Банкова, цитираха именно тази анкета на ДИР.БГ, за да докажат, че са първа политическа сила.

Ако ДИР.БГ потвърди, че манипулациите са в полза на „Възраждане“, извършени са незаконни действия за фалшифициране на данни в Интернет, с цел подвеждане на избирателите.

С оглед на гореизложеното, моля да извършите проверка налице ли е предизборна измама в посочените тук случаи. Ако се установи истинността на гореизложеното, моля да наложите съответната санкция на ПП „Възраждане”, както и да сигнализирате прокуратурата на Република България, която да установи има ли противоправни действия, с оглед реализиране на предвидената от закона отговорност, от лицето /лицата/, които са ги извършили, респективно препятстване на бъдещи противозаконни действия.

Готов съм да съдействам по всякакъв законен начин за изясняване на случая и моля да бъда уведомен за предприетите действия по настоящата жалба.
Велизар Енчев

Рейтинг : 998

30.03 2017 в 09:46 13
+ 1
- 5
А сега с имена: Ако бъда призован в прокуратурата, ще посоча имена на хора, които са вършили компютърните измами и манипулации. На първо място са две от лицата на Възраждане. На второ, но не по важност - лицето С. Нейчев.И така: чакаме информацията от Дир.Бг. За да видим как публично се лъже, а зад кулисите /на клавиатурата/ се легитимира лъжата.
Велизар Енчев

Рейтинг : 998

30.03 2017 в 00:15 12
+ 1
- 5
Прави сте, уважаеми тролове от Балчик и Варна. Не бива да ми се обръща внимание. Некъв си Енчев изнася некви си факти, които не струват нищо, щото удрят в сърцето мошениците от Възраждане. Хайде, възрожденци, излезте с имената си и влезте в дебат с моя милост! От какво се страхувате, щом истината е на ваша страна? Лека нощ, страхливи и жалки тролове. Когато постъпите като мен и с имената си влезете в открита и честна полемика, тогава ще ви удостоя в внимание. Надявам се нещо сте научили от моята лекция по професионализъм и морал. Пардон, последната дума я търсете в Речника на чуждите думи.
toristo

Рейтинг : 1531

29.03 2017 в 23:32 11
+ 1
- 1
Не му обръщайте внимание на ДС-Велизар. Червената му кратуна съвсем се е разхлопала.
Параклет

Рейтинг : 1026

29.03 2017 в 21:44 10
+ 1
- 1
На мен също!
Велизар Енчев

Рейтинг : 998

29.03 2017 в 21:42 9
+ 1
- 10
Параклет, вие сте автор на това безумно твърдение:
"Вие сте платили на Петков да напише това в профила си и да го сподели в няколко групи в изборния ден. След това сте копирали съобщението на страницата си оревавайки фейсбука та чак до прокуратурата!"
Като сте толкова убеден в правотата си, защо не излезете с името си, да отидем двамата в съда и там да докажете тази лъжа? Защо? Оставете заклинанията. Те не доказват нищо. Освен вашата интелектуална и морална немощ. Жал ми е за вас.Наистина.
Параклет

Рейтинг : 1026

29.03 2017 в 21:33 8
+ 3
- 1
Не съм адвокат на никой, но не може да ни правите всички на глупаци! Едно да знаете от мен - и най-големия хитрец един ден плаща за делата си!
Велизар Енчев

Рейтинг : 998

29.03 2017 в 21:04 7
+ 11
- 10
На моя страна е не само истината, подкрепена с факти, но и моралът. Аз тук излизам с името си, а вие удобно се криете под чужди имена. Защо не излезете с трите си имена? Защото сте страхливци и подлеци, които са смели само в сянка, където клеветата е силна.Хайде, излезте от сянката, елате на светло! Смеете ли?
Велизар Енчев

Рейтинг : 998

29.03 2017 в 20:58 6
+ 1
- 10
Очевидно фактите нямат никакво значение за опонентите ми в този форум. Клеветите не са аргумент,но ако напишете името си, бъдете сигурни - ще бъдете осъдени. Както вече осъдих един депутат за подобни изказвания от трибуната на НС. Сега по фактите: Значи за вас е без значение изнесеното и показаното днес от Антон Хекимян в Би Ти Ви? Само то е достатъчно, за да се види моралният образ на възрожденци.Ами хакването на анкетата на Дир.Бг.? И това ли отминавате като маловажно? Този Петков от Търново само е споделил публикация на сайта на Възраждане, която бързо е била изтрита. Но следите остават. И те вече са в ЦИК и, надявам се, ще отидат в прокуратурата. Не може да се мами, манипулира и фалшифицира така безогледно! Аз не твърдя, че Костадинов или Христов са сторили това. Нека се открие по дебитната карта, от която е платено подсилването на публикацията във Фейсбук.
Параклет

Рейтинг : 1026

29.03 2017 в 20:34 5
+ 3
- 1
Г-н Енчев, този, който е изпратил това съобщение е ваш фен!
Казва се Георги Петков и фейсбук профилът му е пълен с ваши изказвания и видеа! Ето го:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005417803317
Ето и някои от постовете му:
Георги Петков сподели връзка.
25 март в 13:48 ·
Избори 2017: Велизар Енчев - Движение за радикална промяна "Българската пролет"
----
Георги Петков сподели връзка.
25 март в 13:47 ·
Какво е общото между г-жа Техноимпекс и г-н Далавери Симеонов

Всичко това ме навежда на мисълта, че по-скоро това е ваше активно мероприятие и добре научен урок от едно време. Вие сте платили на Петков да напише това в профила си и да го сподели в няколко групи в изборния ден. След това сте копирали съобщението на страницата си оревавайки фейсбука та чак до прокуратурата! Така имате идеална причина да се оправдаете пред избиратели и спонсори за катастрофалният ви резултат!
Не ви ли е срам! Явно не! Затова си позволих да ви нарека с истинското ви име! Жалка история и автор!

borislavus1

Рейтинг : 1037

29.03 2017 в 20:11 4
+ 3
- 1
Господин Енчев, вашето досие е в интернет като доносник, служител на ДС. Сега са ви активирали, защото "Възраждане" спечели много престиж на тези избори. Да не смятате, че това е станало заради някакво съобщение, ако има такова? Но Вашите началници са много прости, затова сме на това дередже - негативната популярност понякога е по-успешна от позитивната популярност.
 
Още от : Избори
26 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.