Достена Лаверн: Ще съдя "Биволъ"

OFFNews 19 май 2014 в 22:17 26103 52

Снимка bsp.bg

Кандидатът за евродепутат от "Коалиция за България" Достена Лаверн, която е на пето място в листата на левицата, е получила наказателна присъда в Страсбург в края на миналата седмица.

Това твърди сайтът "Биволъ", като отбелязва, че от секретариата на компетентния съд Tribunal de Grande Instance в Страсбург са потвърдили информацията пред онлайн изданието.

В публикацията на "Биволъ" пише: "Присъдата е за укриване (непредставяне в срок) на дете по член 277 от френския Наказателен кодекс. Той квалифицира това деяние като леко престъпление (не става дума за административна мярка). Наказанието е до една година затвор и до 15000 евро глоба, но съдът е постановил за Лаверн 1000 евро глоба и 1500 евро компенсации. Отворен е въпросът за съвместимостта между статута на евродепутат и наличието на наказателна присъда, тъй като според френския Наказателен кодекс присъдата по този член се вписва в съдебното досие на лицето за срок от 10 години, освен ако съдът не постанови друго. Държавните служители във Франция трябва да имат чисто съдебно минало, а такова изискване по френския закон има и за евродепутатите от тази страна."

"Аз ще ги съдя"

Това е клевета и лъжа. И аз ще ги съдя. И ако искате да коментирам: това, което искам да кажа и на българите, е, че аз ще бъда евродепутат на хората, които имат нужда от духовна и политическа храна, а не от хората, които искат да се хранят с фекалии - заяви пред OFFNews.bg Достена Лаверн.

Това са едни идиотщини - не желая да влизам в подобни разпри, дебати и т.н. Просто ви казвам, че те ще си го получат по съдебен път. Това е - каза още кандидатът за евродепутат от "Коалиция за България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

53

newfoundland

28.09 2016 в 18:27

Интересно е какво е станало със съденето на Бивол, защото те са 100 процента поръчкова медия, в която нищо случайно не се пише и винаги обслужва определени интереси, тези на плащащите си.