Димитър Делчев, РБ: Служебното правителство да не разкрива секции в Турция и да спре изборните туристи

OFFNews 17 март 2017 в 11:50 1998 0

След редица изказвания от страна на турската държава и опити за влияние върху хода на изборите у нас българското служебно правителство не трябва да допуска разкриването на секции за гласуване в Турция и да спре изборните туристи.

Това заяви пред БНТ Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област.

Не може турски политици да правят изказвания в подкрепа на партии у нас, да обещават привилегии, а българската държава да гледа безучастно. Не искам утре да сме в ситуацията на Македония, където етническа партия чака инструкции от албанския премиер дали да участва в създаването на кабинет и под какви условия, каза Делчев. Това е пряка намеса във вътрешните работи, което е забранено от Конституцията и ние ще направим всичко, за да се противопоставим на подобен опит за влияние, заяви Делчев.

Той беше категоричен, че ресорните министри Янев и Узунов трябва да си подадат оставките, заради неадекватната реакция и липсата на опит да защитят българския национален суверените.

Гневя се на патриотизма, който се лее всеки ден. Доган и Слави Бинев да ми говорят за патриотизъм е нелепо. Родолюбивият човек се бори да защити държавата си, да има икономически напредък, затова хората трябва да бъдат внимателни на тези избори кого ще изберат за свои представител и дали той не е зависим от друга държава, добави Делчев.

Сега е моментът хората да се обърнат към истински родолюбивите политици, каквито съм убеден, че в РБ има много, и да защитят националния интерес като не допуснат да има чуждо влияние в българския парламент", каза още Делчев.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews