Демонтиртат опасен надпис от времето на БКП в Стара Загора

OFFNews 27 февруари 2017 в 12:38 3421 3

Опасен надпис, останал от времето на социализма, бе премахнат от фасадата на Областната управа в Стара Загора по сигнал на кандидат-депутата Петър Славов (Нова Република), който е и водач на листа в този избирателен район.

Откривайки кампанията на Нова Република в града, Славов забелязал буквите "Слава на" върху сградата. Притеснило го не само, че символ на тоталитарния режим още стои на фасадата на институцията, а и че здравината на конструкцията е под съмнение. В писмо Славов поставил въпроса пред новия областен управител. 

"В петък лозунгът е бил премахнат, а случилото се е още едно доказателство, колко бяхме прави от Нова Република казвайки, че истинската декомунизация и европеизация на България ще бъде факт тогава, когато не остане нито един човек, който да смята, че през годините на тоталитаризма със хилядите забрани - да си кажеш мнението, да пътуваш свободно, да се движиш свободно, да слушаш музиката, която ти харесва и т.н. и т.н., се е живяло по-добре. Имаме още много работа да вършим", коментира Славов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

2

ovgun

27.02 2017 в 13:17

И страхотно селфи-реклама си е направил, като видя такова и ми е ясно, че автора има някаква душевна неуравновесеност.

12678

1

ovgun

27.02 2017 в 13:16

То комунизъм отдавна няма, СДС-арите продължават с лозунги да се борят... За това и пак ще ядат хурката.