ДПС без митинг в бастиона си Кърджали, ДОСТ предупреждава за самоделни бомби

OFFNews 24 март 2017 в 12:08 10133 2

Заключителен митинг на ДПС в Кърджали няма да има, партията закрива кампанията си в Ардино. Това е преценката на областното ръководство, заяви за OFFNews Бирол Кьосеюмер организационен секретар на структурата в Кърджали. 

ДОСТ обаче ще закрие кампанията си в областния град, наричан дълги години "Крепост на ДПС".

Преди десет дни двете партии се скараха заради заключителните митинги в Кърджали. Спорът бе за паркинга пред ресторант "Ориентал", в непосредствена близост до предизборния щаб на ДОСТ. От обединението на Лютви Местан и Орхан Исмаилов се оплакаха, че са пуснали писмо за митинга до кмета ден преди ДПС, но той им отказва проявата, заради заключителен концерт-митинг на ДПС. От ДОСТ се заканиха да обжалват решението на кмета Хасан Азис. 

Вече са готови плакатите с надписи "Кърджали е в Турция" и "Искаме автономия". Те са планирани да бъдат издигнати днес на заключителния митинг на ДОСТ в Кърджали, набелязани са и активистите на ДПС, които трябва да извършат провокацията, твърди кандидатът за депутат от гражданската квота на ДОСТ Евгений Михайлов, цитиран на партийния сайт. По думите му е разработен е и резервен вариант с предизвикване на паника от задействано самоделно взривно устройство. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови