Борисов: След днес ще имаме изключителни проблеми с Турция

Никога не е било толкова опасно за България, каза лидерът на ГЕРБ

OFFNews 24 март 2017 в 21:12 20805 7

Действията по границата ще дадат основание за много тежка реакция от страна на Турция, заяви в предизборното студио на bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той определи ситуацията по българо-турската граница като да "носиш факли върху буре с барут".

Това е изключително притеснително. От една страна ДОСТ прекалиха и с автобусите, и с маршовете, и с яростната си кампания, но от друга - това, което се случва на границата, ще доведе до много тежки последствия за България, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов обърна внимание, че турският президент Ердоган заплашва Германия, Австрия, Дания.

За мое съжаление този, който има силна армия, някак си много лесно надделява и си превзема територия. От едната страна на България е Косово, от другата страна на Черно море е Крим, където всички знаем какво се случи, заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че е бил млад офицер, когато е бил т.нар. Възродителен процес и е гледал тези стотици хиляди, когато са напускали България. По думите му, тогава ни е спасило това, че Турция е била в НАТО, а България във Варшавския договор и не се е стигнало до сблъсъци между двата блока.

Борисов изрази притесненията си, че ако местно население у нас поиска автономия някъде, и няма външна намеса, и забие едно знаме, и дойде Ал Джазира да снима - България ще го обикаля.

Страх ме е от събитията, които се случват в момента между Турция и Европа, дружбата на Турция и Русия и ескалацията на напрежението в България, коментира лидерът на ГЕРБ.

Никога не е било толкова опасно за България. Трябва да имаме стабилно управление след изборите, призова Борисов.

Коалиции след вота

Упрекът на Нинова, че ГЕРБ работи с ДОСТ Борисов коментира така: ДОСТ и ДПС са използвали президентските избори, за да си премерят електората и тъй като не е имало друг кандидат, ДОСТ са си избрали този на ГЕРБ – Цецка Цачева.

ДОСТ трябваше да измери гласовете в Турция. Тогава публично им казахме, че не им искаме гласовете, но за тях беше важно, каза той.

След изборите в неделя категорично няма да управляваме с БСП и с ДПС. С патриотите - зависи от тях. С Марешки към момента не виждам нещо друго да ни събира, освен борбата с монополите, но и без него си я вършим, както трябва, заяви лидерът на ГЕРБ.

Извинявам се на хората, че трябваше да ме гледат цял месец

Борисов заяви, че не е гледал вчерашното предизборно студио на bTV с лидера на социалистите Корнелия Нинова, защото си щадял нервите.

Извинявам се на хората, че трябваше и мен да ме гледат, един месец вече, каза още той.

Мисля, че щадих ушите на българите по време на кампанията, да не изрека някоя глупост, да не обидя някого, да не направя квалификация, от която някой да се почувства засегнат. Успяхме да запазим в добър тон в една враждебна обстановка. Опитахме се да не допуснем грешките, които в кампанията за президентските избори направихме – тогава аз не участвах, спрях министрите да участват. Много вяла беше, много от нашите избиратели ни се разсърдиха. Сега мисля, че и като програма, и като действия, и като обиколки и среща с хората – те ни чуха, ние ги чухме, повече от това не може да се направи, коментира лидерът на ГЕРБ.

Как се правят деца?

По повод БСП обещанието на БСП населението на България отново да е 8 милиона Борисов заяви:

"Само, пази Боже, това обещание да тръгнат да го изпълняват. Пази Боже. Как се правят деца? Как БСП ще ни прави децата? Кой? Стефан Данаилов, Тома Томов? Кой? Дайте да не се шегуваме. Хората очакват действително да живеем в ужасно тежко време, с пламтящи в момента конфликти, които могат тежко да се отразят на България в следващите дни, дори и месеци. И да се занимавам с подобни абсурдни твърдения, че ще ни направят 8 или 9 милиона, това е… В друго предаване бих се шегувал, но сега е накрая и хората действително трябва да направят своя избор. И, ако си изберат БСП да им прави деца, да си ги прави. Ние казваме, че това е несериозно."

Хората повярваха на мен и на ГЕРБ заради полицейската работа

Два пъти са ме обирали навремето в Банкя. Единият път ми бяха упоили кучетата, и ми взеха покъщнина – телевизори, видео. Когато станах главен секретар, доста от тези хора ги прибрахме, каза Борисов по темата престъпност.

Относно предложението за повече полиция по селата, той заяви, че ако е главен секретар, нямало да мръдне от там, докато не задържи престъпниците, които тормозят старите хора.

Законът, който прие беше приет от парламента, дава възможност и на пенсионери да извършват полицейска работа, коментира лидерът на ГЕРБ.

Не ми е приятно България да е сред най-корумпираните страни. Затова беснея, защото хората повярваха на мен и на ГЕРБ заради полицейската работа, която върших. Но сега няма да се правят компромиси, категоричен беше Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12139

8

Диян

25.03 2017 в 12:17

Мишка!

17156

5

aviatora

25.03 2017 в 07:58

Сбогом бат хуй× България не те желае!!!

16009

3

Nik68

24.03 2017 в 23:17

Надявам се да не е прав за отношенията с Турция. Неговите прогнози са често кухи

10910

1

1Sion1

24.03 2017 в 22:07

Страхлив мишок!