Борисов: С говоренето против ЕС Корнелия Нинова ще постави България в чудовищна изолация

ОFFNews 04 март 2017 в 14:51 3563 9

"Корнелия Нинова не иска да покаже кандидатите си за министри и екипа си в дебат, защото не знае кои министерства ще ù дадат ДПС. Аз искам да знам кой ще бъде финансов министър – Румен Гечев, който фалира банките, или Петър Чобанов, който е депутат на ДПС. Ще издигнат ли за премиер отново Орешарски, който беше от БСП, а после стана кандидат за президент на ДПС?", каза Бойко Борисов по време на среща с жители на Смолян.

Той не се страхувал от дебат с Нинова, но искал да види експертите от БСП. Според него те още не са определени, докато тези от ГЕРБ били ясни.

“Кога българските пенсионери са били доволни от управление на БСП? Какво ще стане с пенсионните фондове? Ако хората разчитат на частните фондове, ще взимат по 50 лева пенсии. Сергей Станишев взе решение за вдигане на пенсиите с 10% на последното си заседание като премиер. След това 4 години ние с нашата работа давахме възможност тези пари да бъдат изплащани. Но, ако не го напомняме се забравя, или се интерпретира по фалшив начин”, подчерта Борисов.

Бившият министър-председател коментира, че пенсиите са били вдигани плавно по време на неговото управление, благодарение на излишъците, натрупани в бюджета от борбата с контрабандата.

Той обвини Нинова в това, че не знае как се управлява, тъй като не е печелила избори до сега, и определи едно евентуално бъдещо управление на БСП като "разрушително".

“Да ръководиш държавата е тежка работа. Искам да видя Нинова как отива като премиер в Брюксел и казва, че България налага вето на санкциите срещу Русия. Ще постави страната ни в чудовищна изолация от света. Дори президентът Тръмп спря да говори за това. Аз съм против санкциите, но се подчинявам на общото решение, защото това е общото решение на ЕС – оттам идват милиардите в България", заяви той.

Борисов допълни, че позицията му срещу флотилия в Черно море е твърда, защото иска туризмът в страната ни да процъфтява.

Той посочи, че благодарение на политическата воля на партията и личните му контакти, България получава най-ниската цена на газ в ЕС. По думите му петролният гигант “Шел” е силно обнадежден за наличието на залежи от газ и нефт в “Силистар”, което според него означава, че в следващите години България ще бъде напълно независима.

Програмата за бъдещ кабинет на ГЕРБ предвиждала и подпомагане на хората с репродуктивни проблеми - предвидените промени ще задължат здравната каса ще поема неограничен брой ин витро процедури.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

9

Nik68

04.03 2017 в 22:32

Ало пенсиите - Румен Гечев ви докара по 3 долара пенсия за месец. Внимавайте върви в комплект с Нинова, Данаилов и Промяната. Радев вече го виждате - назначи някаква маша да кадрува, да се обяснява и под масата да разпродава България. Пирин е началото - тепърва щв изплуват и други интереси в страха, че му идва края на служебното правителство и въпреки словоблудството на червените шамани вече знаят. че губят изборите и бързат ли бързат.

12236

8

News

04.03 2017 в 18:20

А,бе този човек ББ малоумен ли е или на малоумни ни прави? Бил увеличавал пенсиите плавно?!Ама нали именно неговият финансов министър Дянков (правителството Борисов1) замрази пенсиите за целия му мандат (добре, че не го довърши, но три години и няколко месеца изкара)?! Не дадоха и една стотинка увеличение. Сега реве как заради Станишев му се наложило да плаща на пенсионерите цели 10% отгоре?! Алоо, пенсиите! Отваряйте си очите и помнете - до сега Борисов пенсии не е увеличавал! Никога!

6469

7

Halo

04.03 2017 в 17:38

Едно кухевче и 5 акаунта да има, на изборите сме 1 срещу 1. Това е положението. :)

13507

4

А с говоренето си на глупости, Дядо Бойко увеличава броя на гласуващите за БСП. Но, не мое са запре.