Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Страхил Ангелов: Историята ще заклейми като национални предатели тези, които ни вкараха в ЕС

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 10 март 2017 в 17:051055112

Г-н Ангелов, след две седмици има избори, но много хора казват, че няма да са последните за тази година. Кога са следващите?

Според мен до края на годината отново в Република България ще се проведат избори по ред причини - някои от които от външнополитически характер. По-главните са свързани с обстоятелства, които ще настъпят извън България, най-вече във връзка с предстоящия разпад на ЕС и смяната на политическия елит в много от държавите в Европа, които до голяма степен влияят и на българската политика.

Няма да може да се състави правителство или...?

Тук вече политическата проституция е придобила такива мащаби, че правителство може да се състави. Както виждаме, всеки в името на властта е склонен да закрие и принципи, и авторитет. Не е това причината. Въпреки обстоятелството, че може да бъде съставено правителство, то няма да може да остане да управлява България дълго време.

Защо? Няма да има доверието на хората, или няма да има доверието на Запада?

Няма да има доверието на Запада и промените, които ще настъпят там, ще наложат промяна и на политическия елит и в България. Доверието на хората, според мен, отдавна не интересува голяма част от българските политици.

Радан Кънев твърди, че следващата коалиция е между ГЕРБ и БСП. Това възможно ли е?

Напълно е възможно, тъй като тези две формации трябва да бъдат разглеждани, образно казано като две ръце на едно и също тяло. Причината е много проста - на България е спусната отвън една рамка - финансова, икономическа и респективно политическа. Всички тези партии, включително и формацията на г-н Кънев, се лутат в тази рамка. Никой от тях не поставя самата рамка под въпрос, не искат да я променят, не искат да я предоговорят. Вижте им и посланията - те са жалки. Превърнаха така наречения политически дебат в шоу. Освен да се обиждат и да излизат по студиата с разни опорни точки, не виждам друго. Цялата тази декламация по т.нар. обществени медии става с парите от държавната субсидия. Те "висят" по телевизионните екрани поради тази причина.

Вие бяхте в БСП и напуснахте, след това подкрепихте "Напред България", сега към коя партия се насочвате?

"Напред България" ме подкрепиха. Бях член на БСП, но това вече не искам да коментирам, то е минало. На тези избори ще подкрепя ПП "Възраждане". Считам, че те са едни от малкото, ако не и единствените, които наистина атакуват този модел и призовават за смяна на системата, на тази рамка, в която е спусната.

Техният председател Костадин Костадинов стана известен с един учебник по Родинознание, който разпространи в училищата. Това ли е основата - да се смени отношението към патриотизма?

Национализмът и патриотизмът тепърва ще бъдат във възход, защото основен приоритет за нас трябва да бъде спасяването на националната държава. Тя в момента е заплашена - не само българската, но и всички останали. Това е и причината, поради която ще се разпадне и Европейският съюз. Там, най-финансово олигархичната общност, произхождаща основно от Германия, е взела властта. България за пореден трети път в историята, е сателит на Германия. Предишните два пъти са приключили зле, а аз и за третия не съм оптимист. Доколкото този съюз остана изцяло доминиран от Германия, както и Еврозоната, мисля, че това ще бъда основната причина за неговия разпад. Няма как да трансферираш националния си суверинитет и да го експлоатират някакви чиновници, за които никой никога не е гласувал - те просто са назначени да спекулират с него.

Служебното правителство определи като приоритет влизане в Еврозоната... 

Служебното правителство няма право да прави такова нещо, защото то има мандат само да проведе избори. Това е изключително важно решение за България и Огнян Герджиков е никой, за да подава такава молба. Никой не е гласувал за него, той е назначен и не може да подава такива молби. Да подадем молба да станем членове на Еврозоната е равносилно на това, да си купиш фабрика на 8 септември 1944 г. вечерта. Еврозоната няма бъдеще, по една много проста причина - не може държави, които са толкова различни и имат толкова дълбоки политически и икономически различия, да имат обща валута с фиксиран курс. Югът не може да издържи на това нещо. Политиката на остеритет, която Германия наложи, предизвика тази всеобща криза. Икономическата криза е само едната страна на проблема. По-големият проблем е тоталната и безвъзвратна загуба на ценностните ориентири в тези държави. Някои от тях имат желание да се борят - други все още - не.

Това, което говорите за националната държава е почти същото, което и Марин льо Пен казва, а тя води в проучванията за президент на Франция.

С две ръце стискам палци на Марин льо Пен. Ако бях французин, щях да гласувам за "Национален фронт".

Днес Тони Николов е коментирал, че евентуална нейна победа означава разпада на ЕС.

Да, колкото по-бързо се разпадне съюзът, толкова по-добре, защото всяка една такава агонизираща система не вещае нищо добро. Агонията винаги води до катастрофа и колкото е по-дълга агонията, толкова по-зле - особено за държави като България, Гърция и Румъния, това е пагубно.

Ако предположим, че това наистина се случи, какво е бъдещето на България?

Бъдещето на България е Балканският полуостров. Винаги бъдещето, настоящето и миналото са били тук. Нашите съюзници са в Атина и Белград. Съжалявам, че президентът Румен Радев не посети първо тези столици. Аз така бих постъпил, а той отиде в Берлин.

Очаквате ли тогава да останат сегашните партии и сегашната политическа система?

Надявам се да не останат, не трябва да остават, нямат потенциал да останат. Мисля, че някой ден, когато дойде време на историята да даде оценка на тези хора, те ще бъдат заклеймени от нея като престъпници - хората, които вкараха България в този съюз, по този начин. България влезе в ЕС като територия, а не като държава. Те ще отидат в бунището на историята, където им е мястото.

Има ли потенциал българското общество да роди друг вид партии, които да са в състояние да я управляват, а не само да издигат лозунги?

Все още се надявам, че има. Трябва да има. Не може всичко да е безвъзвратно изгубено. В тази ситуация аз виждам в лицето на хората, които представляват ПП "Възраждане", са честни и почтени хора, зад които не стоят кукловодите и политическите инженери, нито имат задкулисни финансиращи инструменти и институции. Затова възнамерявам да подкрепя тях. Считам, че няма нужда да се гласува за големите партии, каквито са ГЕРБ и БСП. След изборите ще разберете, че съм прав и че те са две ръце на едно и също тяло. А аз искам тялото да бъде убито. Дори да му отрежа едната ръка, с другата, то пак ще продължи да съществува.
Sitski Lord

Рейтинг : -127

12.03 2017 в 08:39 12
+ 5
- 10
Страхил Ангелов отдавна е под внимателния поглед на любознателни психиатри. Тотално обърканата му главица ще даде материал за статии и дисертации. Балканчето разбира се също би бил благодатен обект за изследвания но не е толкова интересен като Ангелов. Сори балканче
Професор Балкански

Рейтинг : 76383

11.03 2017 в 14:17 11
+ 2
- 4
Благородно завиждам на Йончев, че общува с такива светли умове. Кой знае, може някой ден и той да застане под знамето на прогресивните сили.
Бухльо

Рейтинг : 3002

11.03 2017 в 13:03 10
+ 3
- 10
"Заклеймяване", "национални предатели" и прочие добре позната риторика. Добре бе пич, като толкова ревеш срещу ЕС, защо изпапйа толкова парички от програмитте? Или ти ще ги върнеш с лихвите, когато почнете заклеймяването?
Професор Балкански

Рейтинг : 76383

11.03 2017 в 09:19 9
+ 0
- 5
Не бе, може и социал-национализъм. Каквото реши народът. Vox Populi Vox Dei!
Кулин бан

Рейтинг : 1134

11.03 2017 в 08:36 8
+ 3
- 11
„Бъдещето принадлежи на обединеният национализъм и социализъм.“ -- демек национал-социализъм. Потвърждение, че между фашизма, нацизма и комунизма разликите са само в нюансите.
стринка минка

Рейтинг : -3431

10.03 2017 в 21:20 7
+ 4
- 11
ЕС даде свобода на българските граждани(не номенклатурчици) да пътуват свободно из цивилизованите западни държави), да работи и учи в цивилизована среда. В България останаха само дъртите и простите и мързеливите, които си представят, че ще ни натресат руското робство отново. Ще има бой на живот и смърт!! Свобода или свинец(олово)!!
Професор Балкански

Рейтинг : 76383

10.03 2017 в 20:42 6
+ 10
- 8
Браво! Това е истината! Бъдещето принадлежи на обединеният национализъм и социализъм.
Ал Кин

Рейтинг : -3819

10.03 2017 в 18:14 5
+ 10
- 20
Да се радва Страхилчо, че Създателят бди даже и над най-нисшите твари.
Hissarion

Рейтинг : 3044

10.03 2017 в 17:44 4
+ 5
- 10
Човекът е надушил какво е на мода пред простолюдието и стиска палци за някое постче покрай изборите.
ВИКТОР

Рейтинг : 1019

10.03 2017 в 17:16 3
+ 8
- 33
Е на това му се вика тъп, комунистически пе---дераст!
 
Още от : Интервю
28 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.