Йовица Арсич: Рано е да мислим, че сме се класирали

OFFNews 22 ноември 2011 в 16:01 1818 0

IMG_1464
IMG_1464

Сръбският треньор на баскетболния шампион Лукойл Академик Йовица Арсич не скри задоволството си от победата над смятания за фаворит АСВЕЛ Вильорбан от Франция с 66:62, но не спести и критиките към своите играчи. Арсич отговори на въпросите ни след успеха.

- Г-н Арсич, по-лесно ли се диша след втората победа в „Юрокъп”?
- Доволен съм от успеха, но още е рано да мислим, че сме се класирали за следващата фаза в турнира. Спечелихме срещу силен отбор, който няма вариант да бъде победен лесно. Можехме да вземем по-солиден аванс и краят на срещата да не е така инфарктен. Но моите играчи през второто полувреме започнаха да мислят за запазване на преднината, а не за увеличаването й. Второто полувреме не ни вървеше и стрелбата от зоната за три точки. Като че ли и напрежението дойде малко в повече на някои от моите играчи. Мисля че бяхме достатъчно добри в защита.

- Доволен ли сте от изявите на центъра Тенчо Банев? 
- За мен не е новина, че е отличен играч. За съжаление повече се обръща внимание на реализаторите, а не тези, които играят отлично в защита като него. Сигурно ще си навлека неприятности, но българските съдии не разрешават на Тенчо да играе повече от 10-15 минути. Винаги има някакви фаулове при минимално съприкосновение. Ако имате 130-килограмов баскетболист е ясно, че не може да се движи много леко. Но съдиите трябва да разбират играта и да преценяват правилно кой е виновен при контакта. А какво става – те се блъскат в Банев и падат. И Тенчо изглежда като масов убиец. Това е наистина сериозен проблем.

- Разузнахте ли следващия ви съперник Валенсия?
- Не, ние нямаме скаути. Освен това в този наситен календар играем мач за мач и нямаме време да мислим толкова напред. Но до другия вторник, когато е срещата ще сме наясно със силните и слабите страни на съперника.

- Значи не познавате испанците?
- Не съм казал това. Познавам лично може би 80 процента от баскетболистите на Валенсия. Те са най-силният отбор в нашата група. Гледах ги срещу АСВЕЛ Вильорбан – бяха много добри. Реално трябваше да спечелят двубоя във Франция, но Тони Паркър се разигра и вкара няколко невероятни и на пръв поглед невъзможни коша. Испанците също разчитат на играчи от НБА.

- И двете ви победи са с по 66 отбелязани точки. Да чакаме ли и трета поредна с толкова?
- Няма значение с колко ще бъде, дано да дойде. Но в нашата група ми се струва, че до последните двубои няма да е ясно кой продължава напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови