C-block: 90-те бяха последните години, в които човек наистина можеше да усети музиката

Кристияна Атанасова 13 юни 2016 в 14:28 15056 7

Жанин Лав и Глостер с репортера на OFFNews Кристияна Атанасова

Тази събота C-Block отново взеха участие в петото издание на „I Love the 90’s” в Зимния дворец в София. Минути преди да се качат на сцената изпълнителите на легендарните песни от 90-те "So Strung Out", "Time is Ticking Away" и "We Believe" дадоха интервю за OFFNews.bg:

Как се чувствате да се качите за трети път на сцената на „I Love the 90’s“?

Жанин Лав: За нас е чест и привилегия да се върнем отново.

Харесва ли в България?

Жанин Лав: Всеки път, когато идваме, сме много щастливи. Били сме на няколко места в България. Преди две седмици също бяхме тук.

Кои градове посетихте?

Жанин Лав: Бяхме във Варна и Бургас. Много ни хареса.

Музиката днешно време се върти предимно около пари, разврат и купони. Как се чувствате от този факт, при положение, че сте голямо име за музикалната индустрия?

Жанин Лав: Не харесвам повечето нови песни, защото нямат никакво послание. Всичко се върти около разврата и това да се псува колкото се може повече и да се говорят колкото се може повече лоши неща. Според мен това е отвратително.

Мислите ли, че днешните изпълнители не успяват да създават социални и философски послания чрез песните си?

Жанин Лав: Те нямат връзка с хората. Изпълнителите по-скоро се състезават помежду си. Всичко се върти около парите и това кой ще излезе с нещо по-диво. И, разбира се, друг го копира и се опитва да го задмине. Вече фокусът не е върху това музиката да е качествена.

Глостер: Вече нищо не е оригинално.

Изглежда, че в днешната музика я няма тази мелодичност и поезия, която вашите песни като "So Strung Out", "We Believe" и други имат. Какво мислите вие?

Жанин Лав: Изчезнала е. Точно затова „I love the 90’s” е толкова важно като събитие. Много сме щастливи от това, че сме били част от деветдесетте, защото това бяха последните години, в които човек наистина можеше да усети музиката. Това, което слушаме сега, може да бъде усетено и да се танцува на него, но всичко е до това дали ще се миксира правилно в студиото. Самата музика вече я няма.

Глостер: Преди музиката беше по-лична, докато сега е просто комерсиална.

Бихте ли искали да споделите нещо на българските си фенове?

Жанин Лав: Българските фенове излъчват много любов. Пожелаваме на всички тук, в България, много успех и любов. Пожелаваме им да извлекат най-важното от живота, да правят това, което ги кара да се чувстват добре, защото имаме само един живот и трябва да правим това, което ни прави щастливи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12019

6

the cowboy

14.06 2016 в 00:54

Айде поздрав с "Time is tickin' away" за всички дъртаци като мен!
https://www.youtube.com/watch?v=pfgCpOtxMJQ

12019

5

the cowboy

14.06 2016 в 00:51

Тъкмо тръгнах да пиша, че не съм съгласен с тях и че днес също има качествена музика и като си напрегнах мозъка за примери, така и нищо не ми дойде на ум. Или вече ме е хванала склерозата, или аз вече не принадлежа към сегашното музикално течение - и в двата случая съм остарял. :)

12126

2

Ivan Atanasov

13.06 2016 в 15:23

На тези, а и на много други групи от 90те, тогава им казвахме, че са еднодневки, каквито и се оказаха. Сега тръгнали да говорят за носталгия и стойностна музика :-)

Не е вярно, че няма нови качествени изпълнители, има, просто интернет даде сцена за изява на безброй бездарници и е по-трудно да филтрираш стойностните от плявата.