Битият Григор Здравков: Поръча ме човекът, който държи наркотиците в "Надежда" и "Люлин"

OFFNews 11 май 2017 в 12:59 12547 2

Битият Григор Здравков: Поръча ме човекът, който държи наркотиците в

Председателят на Легия "Антимафия" Григор Здравков беше нападнат снощи на път за дома си. Часове след нападението той даде интервю за OFFNews. По сигнали и материали на Здравков OFFNews има поредица от разследвания.

Какви са спомените ви от нападението, какво се случи?

Около 22.15 часа паркирах автомобила си на бул. „Патрирх Евтимий“ при църквата „Свети Георги“, където обикновено оставям колата си всяка вечер. В градинката на църквата нямаше никой, но тя е осветена и има камери. През нея минах, за да изляза на ул. „Хан Аспарух“, за да се прибера вкъщи, когато човек, който се правеше, че говори по мобилния си телефон, облечен с яке и с качулка на главата, се приближи до мен. Подминавайки ме, леко ме докосна с рамо и се опита да ме удари по тила с някакъв предмет, предполагам палка.

Аз в последния момент се извъртях и първият удар не попадна върху мен, но с втория ме уцели по тила. След това отнякъде се появиха още двама души. Повалиха ме на земята, започнаха да ме ритат. Аз съм загубил съзнание. Докато ме удряха успях да извикам, чух да вика и един клошар, когото видях преди това. Тогава дойдоха и други хора и нападателите избягаха.

Най-интересното е, че един от тях, е казал на един от притеклите се хора: „Оставете го този, той е наркодилър, продава наркотици“, което е много смешно твърдение.

Вие сте видял трима нападатели, смятате ли че е имало и други?

Трима бяха. Това го потвърждават и свидетелите, които са ги видели. Аз видях на единия лицето, но на другите не успях, защото вече бях повален на земята. Виждах им само краката. Но единият от тях мисля, че мога да разпозная.

Докато ви удряха, помните ли да са казали нещо?

Нищо не са казали. Те са били добре организирани – били са трима души, за да обезпечат цялата градинка. Те не знаят от кой вход ще вляза, защото явно е, че не паркирам всеки ден на едно и също място. Другите, докато са пазили два от изходите, третият ме е нападнал. Тогава са дошли и те.

С какво свързвате нападението?

Това е поръчка. Свързвам го с назначенията на нови шефове в Агенция „Митници“ - зам.-началник по контрабандата, разузнаване и т.н. Явно са се уплашили да не получа заповед за някои от тези постове. Аз съм сигурен, че е за това, тъй като ние в легията имаме данни за наркотици – за големи канали за хероин и контрабандни канали. Те са ме целили преди датата, когато Владислав Горанов съобщи за новите предложения.

Не го свързвате с конкретен случай, по който сте работил?

Аз знам кой е поръчителят – човекът, който владее „Надежда“ и „Люлин“. Той владее контрабандни канали и изпълнява държавни поръчки. Той просто иска да сложи монопол на контрабандните канали и в митниците.

И целта е да бъдете сплашен...

Целта е да бъда елиминиран, защото сега мога да бъда нарочен, че съм продавал дрога. И лишаваш такъв човек да има заповед, защото в митниците, освен началник, има още трима заместници, има шеф на митническото разследване и разузнаване и т.н.

Другата цел, според мен е, сега да скочат срещу Жоро Костов (новият директор на Агенция "Митници" Георги Костов, бел. ред.), срещу новия главен секретар и срещу Борисов.

МВР и прокуратурата бързо ли се заеха със случая?

Да, хората от СДВР издирват камерите, които може да са запечатали нападението.

Получавал ли сте преди това някакви заплахи?

Не, нито СМС-и, нито обаждания.

А да си забелязал хора, които да те следят?

В тази градинка винаги има много хора вечер, защото е осветена. Снощи беше малко по-студено и нямаше хора. И просто са ме нацелили тогава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

11.05 2017 в 17:26

Най-големият мошеник в агенция митници се казва Цецо Мадански!!!

10571

1

Hissarion

11.05 2017 в 14:15

Този нещо не му разбрах аргументацията. Как като го набият, ще го нарочат, че продава дрога? И как това може да се тълкува като акт срещу Боко?