Анастейша пред OFFNews за музиката, скандалите и борбата с рака

Калоян Константинов 13 март 2015 в 11:11 10691 0

Анастейша.
Анастейша.

Малко повече от месец остава преди иконата на американската поп сцена Анастейша да пристигне за пръв път в България на 16 април, за да изнесе своя концерт, част от европейското й турне “Resurrection Tour 2015”.

Билети за шоуто на “малката дама с голям глас” в Зала 1 на НДК може да бъдат закупени онлайн от Eventim.

Звездата се съгласи да отговори на въпросите на OFFNews за новия си албум, съвременната музикална сцена, борбата си с рака на гърдата и др.

Сега, когато отново се подготвяте за концерти, как се чувствате?

В момента нямам концерти. Първият концерт от турнето ми ще бъде именно в София, така че съм много развълнувана да дойда в страната ви и да пея пред българските си фенове.

Какво е новото в „Resurrection” (бел.ред. - от англ. "възкресение"), - той е нов албум, но звучи повече като старите Ви творби. Търсено ли беше това звучене, или просто така се чувствахте, докато записвате?

Да, за мен той беше завръщането на истинската „Анастейша“. Музиката му е отражение на това, което съм сега. Работих с текстописците, с които преди време направихме моите големи хитове (Сам Уатърс, Луис Бианканиело и т.н.), а музиката идва просто от сърцето ми. В албума се пее за изминатия от мен път досега, за личните ми възгледи върху някои определени моменти от живота и като цяло той съм аз – възкресена!

Какво значи за Вас и за феновете името на албума - “Resurrection”? Аз лично мога да намеря 4 различни значения.

Ами, първо, това е значението на името ми на гръцки. Второ, това е възкресение за мен самата, това е Анастейша, която записва албум, който наистина отразява коя съм аз за пръв път от много време насам. Възкресение на мен самата като артист. Той също така отразява и толкова много промени в света, в музикалната индустрия. Изглежда, че всичко е претърпяло промени и е „възкресено“.

Каква е разликата в музикалната индустрия между преди и сега, какво смятате за съвременните изпълнители?

Толкова много се е променило. Това не е лошо нещо, просто се научавам на новите начини, което е шок за системата ми... Все още се опитвам да ги осмисля! Има супер талантливи млади артисти, които се появяват всеки ден... Оценявам ги и смятам, че ние се учим от тях толкова, колкото и те се учат от тези от нас, които сме в индустрията от малко повече време.

Много хора смятат, че съществува морална криза, проблем с голяма част от това, което пеят известните певци, как се обличат, какви ценности проповядват. Като артист, който никога не е опитвал да привлича внимание върху себе си със скандали или с външност, а само със силата на текстовете и музиката си, какво смятате за случващото се?

Музиката е музика. Звездите са друго нещо. Нямам право да съдя какво избират да правят хората в публичното пространство, но лично аз най-вече искам да се фокусирам върху това да направя музиката си възможно най-публично открита и обвързана. Като човек искам да бъда виждана като модел за подражание. Нямам интерес да бъде замесена в каквито и да било скандали.

Какви банди или певци слушате за удоволствие?

Всичко от AC/DC, Пинк, Тайлър Суифт, Сиа, Florence & The Machine, Ед Шерийн, Ил Воло, Мода, Сам Смит...толкова много, твърде много.

Какво Ви вдъхновява и как протича процесът на творене?

Всичко може да ме вдъхнови и много хора са ми повлияли. Пиша за нещата, които ми се случват - обикновените неща, болестите, борбите и дребните работи в ежедневния ми живот. Да творя музика и да говоря за своя опит ме прави щастлива и искам хората да разберат чувствата ми и да разберат, че малките неща в живота може да те направят щастлив и да имат смисъл.

Как Ви повлия борбата с рака на гърдата? Продължавате да сте изключително позитивен и енергичен човек.

Проблемите ми със здравето бяха ОГРОМНИ уроци за мен. Научиха ме как да се справям със ситуации, които се появяват от нищото, да продължавам да съм силна, позитивна и наистина да се възползвам от своята привилегирована позиция в обществото, за да се изправя и да бъда модел за подражание, глас, подкрепа за останалите хора по света. Надявам се, че мога да превърна всяко предизвикателство пред мен в нещо положително. На това ме научиха моите главни „предизвикателства“!

Ще останете ли в София поне за малко, за да разгледате града например?

Все още не знам дали ще имам времето, но ако го имам, ще се разходя из града и ще разгледам забележителностите му – знам, че той е стар исторически град.

Какво да очакваме от шоуто Ви – песни от новия Ви албум със сигурност, но дали ще чуем старите Ви хитове и парчета от албума "It's a man's world", който нямахте възможност да изпълните на живо заради борбата с рака?

О, оставете ме да ви изненадам. Едно е сигурно – обещавам да не разочаровам феновете си. Елате и ще имате страхотно парти с мен.

И може би най-баналният въпрос – какво планирате оттук насетне?

Повече музика, повече забавление, повече представления – не искам да спирам! Това е най-важното за мен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови