Ториното твърди, че биячите от Околовръстното са "предизвикани" и "принудени"

OFFNews 25 февруари 2016 в 20:08 31347 39

Снимка btv

Четиримата задържани мъже за боя на Околовръстно шосе в София са охранители на Ивайло Борисов - Ториното, сочен за дясната ръка на Златомир Иванов - Баретата.

Пред bTV Ториното твърди, че задържаните са работели за него на изпитателен срок и че той не е бил в нито една от колите по време на боя.

„Момчетата са били предизвикани. Те не са махленски хулигани" - казва Ивайло Борисов – Ториното за биячите от Околовръстното в София.

„По пътя някаква баничарка започнала да ги засича. Някакъв много нагъл младеж започнал да хвърля бутилки по тях. Били са принудени да спрат и при слизането той бил с телескопична палка и те са изтръгнали неговата палка от ръцете му”, твърди Ивайло Борисов пред bTV.

Трима от задържаните са с криминални регистрации. Някои от тях са арестувани за шофиране в нетрезво състояние и без книжка, както и заради хулигански прояви. Мъжете са с криминални регистрации за причиняване на средна телесна повреда, грабеж и изнудване.

Единият от мъжете, който ясно се вижда от разпространения клип с побоя, е от Червен бряг. Той е Христо Христов, на 22 години и е републикански шампион по бокс. Другите трима нападатели са Мартин Марков на 41 години, Георги Близнаков на 46, който е и бивш кикбоксьор, и Александър Гечев на 39 години, съобщава Нова телевизия.

От две до десет години затвор

Нападателите са в ареста за 72 часа. Обвинени са за хулиганство и побой. Главният прокурор свиква утре спешно съвещание с професионалното ръководство на МВР.

Румяна Арнаудова, говорителят на главния прокурор, прогнозира пред БНТ, че до 10 дни случаят може да влезе в съда.

Видеоматериалът от побоя е присъединен към доказателствата и ще му се назначи експертиза.

Мобилизиран е голям екип за разследване. Прокурорите са категорични и безкомпромисни, че тези лица са с висока степен на обществена опасност. Деянието им се отличава с висока степен на обществена опасност. И ще приложим цялата тежест на закона и всички правомощия ще използваме, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие и саморазправи, заяви Румяна Арнаудова.

Ако бъдат признати за виновни за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, охранителите могат да получат от две до десет години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!