Полицаи преследват трафикант с мигранти, ранен афганистанец в багажник

OFFNews 06 март 2017 в 15:36 3470 1

Гранични полицаи са стреляли по лек автомобил на трафикант с мигранти край Драгоман. Ранен е афганистанец, задържан е шофьорът Р. К. на 22 г. от София. 

Автомобилът пътувал към Летница, водачът на БМВ не се подчинил на полицейските разпореждания и опитал да избяга, както и да изблъска полицейската кола от платното. Поради високорисковата ситуация за служителите, единият от граничните полицаи произвел през прозореца на служебната кола два предупредителни изстрела във въздуха със стоп-патрони, съобщи МВР. БМВ-то отново не спряло и шофьорът направил пореден опит да изблъска от пътното платно полицейската кола. Граничният полицай произвел два изстрела с бойни патрони, насочени към задна дясна гума на автомобила. Това не спряло шофьора, който продължил, но в началото на град Драгоман не успял да вземе завой и самокатастрофирал.

В колата са открити седем афганистанци. Междувременно граничните полицаи чули почукване от багажника на колата. В него те открили младеж, също афганистански гражданин, с кръв по лицето. Незабавно е извикан екип на спешна помощ, който откарал пострадалия в болнично заведение. Той е без опасност за живота.

Образувани са две досъдебни производства под ръководството на Районна прокуратура - Сливница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови