Поле край Варна осеяно с трупове на щъркели. Убил ги стар електропровод (снимки 16+)

Николаос Цитиридис 11 август 2014 в 10:40 15956 13

Снимка Animal Hope Варна

Двата оцелели щъркела

Поле близо до Варна е осеяно с трупове на щъркели, обгорели при кацането си върху стари електропроводи на "Енерго-про", сигнализира читателка на OFFNews.

Виолета Петрова се натъкнала на ужасяващата гледка в събота вечерта, когато минавала с автомобила си през полето, което сега е гробище за десетките щъркели.

Ето и нейната история:

"За първи път виждам подобно нещо полето е осеяно с трупове на щъркели, има по земята живи, полуживи. Не знам колко са живите, нуждаещи се от помощ, вероятно няколко десетки. Спирахме колата, за да ги отместим живите, докато карахме през полето по черно. Не се плашеха нито от светлените през нощта, нито от нас. Гледката е покъртителна. Удря ги ток от далекопроводите. Едни стоят накацали, а други, докато кацнат, падат. Това снощи беше адът, ужасно е, гробище на щъркели. А живите ходят по земята и чакат да умрат. Моля Ви, помогнете, не знам какво мога да направя, към кого да се обърна, кой може да помогне на живите и на тези, които все още не са отишли на този сборен пункт."

Пред OFFNews Виолета разказа за ужаса от гледката и че тя и нейни приятели са видели в полета близо 30 трупа на обгорелите щъркели.

Виолета и приятелите й открили само два живи щъркела, за които вече се грижат от Animal Hope Варна.

Свързахме се с пресцентъра на "Енерго-про" за коментар по случая. От там обясниха, че очакват РИОСВ-Варна да пусне преписка, която ще даде възможност на "Енерго-про" да инсталира върху електропроводите т.нар. "щъркелобрани", които да пазят птиците.

Днес ще има проверка на място от "Енерго-про" и РИОСВ-Варна.

Предупреждаваме, че някои от снимките не са за хора със слаби нерви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!