Откриха тялото на едното от двете момчета, потънали в Янтра

OFFNews 19 юни 2016 в 08:33 6923 1

Намерено е тялото на едното дете, изчезнало във водите на река Янтра. 10 водолази търсят двете момчета, които вчера потънаха във водата във Велико Търново. 

Това съобщи началникът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Красимир Кръстев, цитиран от Фокус. Той обясни, че тялото е открито в района на старата поща в града. Второто дето все още е в неизвестност и издирвателните действия продължават. 

"Районът, който обхождаме, е изключително сложен и труден, защото реката е много бърза на места. Водолазите обхождат и претърсват водата метър по метър. Водата е много мътна и кална и обектите стават неразпознаваеми", уточни по-рано Красимир Кръстев по Нова тв. 

Децата са на 15 години и са от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” в старата столица. Те са изчезнали около 14 часа, докато се къпали в реката. В злополучния ден двете момчета заедно с още един свой приятел от сиропиталището решили да се поразхладят в прохладните води на Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в 2-метров вир.

Приятелят на изчезналите ученици обаче решил да излезе на брега. Още щом изплувал, забелязал как другите две момчета изчезват в дълбините. След минути като видяло, че приятелите му не се показват от водата и от тях няма и следа, се притеснило и се обадило на тел.112. Незабавно били вдигнати по тревога екипи на полицията и пожарната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови