Майката на мъжа, ритнал жена в Бургас: Не е знаел какво върши, страх го е от хората

OFFNews 17 май 2017 в 19:12 37347 4

26-годишният Живко Кючюков, който счупи таза без причина възрастна жена на спирка в Бургас.

„Сега вече осъзнава какво е направил. Казва, че съжалява и се страхува! Страх го е от полицията и хората – да не му направят нещо. Той иначе е на квартира в съдения блок. След тази случка обаче ще е под контрол при мен. Той от години е болен. Не е осъзнавал какво върши. Много съжалявам за възрастната жена и съчувствам на нея и близките ѝ.“

Това заяви пред сайта "Флагман" майката на Живко Кючюков, 26-годишният мъж, който без причина нападна и счупи крака на 72-годишна жена на спирка в Бургас. Според майката на побойника, той е шизофреник, който всеки ден е взимал хапчета.

Свидетелка на нападението на 9 май коментира пред сайта, че преди да нападне пенсионерката, Живко я е наплюл и ѝ се е разкрещял "да изчезне" от седалката, на която била седнала.

"В това време пристига автобусът. Всички стават и тръгват към рейса, той също се изправи и изведнъж й хакна един крак в тазобедрената става. Тя така се строполи на земята, че все едно беше счупена на половина. Жените, които й се притекохме на помощ, не успяхме да я вдигнем дори. Той се обърна, върна се няколко пъти, а последния път с огромен камък. Всички си помислихме, че ще ни нападне с павето. Една от жените извика някой да се обади на тел. 112. Аз в този момент вече бях в автобуса и набрах спешния телефон. Имаше един мъж на спирката, той също се качи в моя рейс и ми вика: „Защо се качихте, госпожо, защо не се обадихте на 112?”. Показах му телефона, за да види, че в момента го набирам, треперейки", разказва свидетелката.

72-годишната пострадала в момента е в болница със счупен крак и чака операция, за да ѝ поставят импланти.

По последна информация Живко е настанен в психиатрична клиника. От полицията в града уточняват, че по случая е образувано досъдебно производство, но предстои да бъде изяснено дали младежът е вменяем и дали може да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

5

Бухльо

18.05 2017 в 13:10

Ако не може да бъде привлечен към наказателна отговорност, това не означава, че трябва да бъде оставен, да се разхожда безконтролно - да бъде прибран в подходящо лечебно заведение и там да си живее с демоните в главата си.
А близките му, щом "много съжаляват", да платят солидно обезщетение на жертвата, както и стойността на лечението и. Ако не го направят - принудително изпълнение върху имуществото и така.

15509

4

Бухльо

18.05 2017 в 13:07

Много са хората в България с психични заболявания, а мантрите по отношение на тях са две - "Нищо не можем да направим" (от институциите) и "Те са хора и имат права".
Никой нормален човек, не следва да нарушава правата на други хора, когато упражнява своите. Не виждам защо за тези с психичните заболявания трябва да е различно.
Щом като не може да се контролира и е опасен за околните, той не трябва да се движи без контрол и ако близките му нямат средствата и възможността да осъществи този контрол, държавата следва да се намеси.

23293

3

Стефан

18.05 2017 в 04:37

Да, и защо охраната на Александровската болница, ми иска 12 кинта за вход на колата, с която возя три кашона хартия тъкмо за лудницата? При положение, че някак за своя сметка крепя там някви високотехнологични операционни? И лудницата също:) Покойният ми баща, специалист по физиология на мозъка, имаше тежки научни конфликти с някои от бившите ръководители на оная клиника, и ми поръча винаги да се държа с тях колегиално, за да не се резилим. А пъдарите ни резилят.

23293

2

Стефан

18.05 2017 в 04:02

Добре де, нали си играете на клинични пътеки? Защо няма клинични пътеки за психиатрия? Защо като се обадя на телефон 112, и кажа че един луд е направил те това, ми казват, че съм гледал много кино? А аз не съм ходил на кино от 30 години, но от 40 някак крепя и ония болници, и тоя телефон?
112 не работи.
Мръдни сья ба, Боко!

 
X

Подкастът на OFFNews