Крадец задигна дарения за животоспасяваща операция

ОFFNews 08 юли 2015 в 21:41 5501 4

Снимка bTV

Георги Борисов.

Крадец задигна касичка, пълна с дарения, нужни за животоспасяваща трансплантация на бъбрек на 32-годишния Георги Борисов, предаде bTV.

Това се случва на 6 юли малко преди 02:00 часа през нощта, когато престъпникът разбива вратата на магазина, където се е намирала касичката, и я взима.

„Мисля, че бяха около 700 лева поне”, коментира собственикът на магазина Антоанета ал Харфан, която смята, че именно касичката е била причината за взлома, тъй като освен нея друго не липсва.  

На записа от камерите се вижда млад мъж с качулка, маска и ръкавици, който си личи, че знае какво върши.

„Аз се почувствах виновен в интерес на истината, тъй като си имат проблеми заради мене и ми стана много неприятно. Искам да кажа на този, който ги е взел, да си купи с тях поне стойностни неща. Неща, които ще му вършат работа. В никакъв случай не бих го проклел. Щом ги е взел, явно са му трябвали тия пари”, коментира Георги Борисов.

Тази година е шестата, в която той е на хемодиализа и събира 32 хиляди долара за лечение в Турция. Георги е оставил свои кутии за дарения в няколко магазина в столицата, като опит да бъдат задигнати е имало и преди.

„Почнах да викам, настигнах го. Викнах го, дръпнах го. Казах му как не го е срам да краде кутията, че е за болно момче. И той явно се уплаши повече от мене и ми я върна”, казва Любомира Илиева, сервитьорка в "Обеля", която разказва за случка от преди 10 дни, когато крадец посегнал на касичката през деня.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови