Кънев заплашван над 10 пъти за две години

OFFNews 28 октомври 2016 в 08:19 4747 20

Нямам никакво съмнение, че атаката над мен е резултат от правозащитната дейност на нашата организация. 

Това заяви председателят на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев, който вчера сутринта беше нападнат в центъра на София.

Около 9:30 часа на път за работа Кънев се разминал с двама мъже пред хотел близо до парламента. Без никакви реплики единият от тях замахнал срещу него и го ударил в лицето. Нападателят посегнал и втори път, но Кънев успял да избегне удар и в корема.

„Атаката беше резултат от ескалация на обидите и заплахите срещу мен и срещу други членове на нашата организация през последните две години. Получаваме обиди и заплахи на улицата, в интернет и по имейл. Една част от тях останаха ненаказани, въпреки че имаше достатъчно доказателства за това”, каза Кънев. Около десетина пъти от 2014 година насам съм бил обект на обиди и заплахи на улицата, оплака се той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

20

Red or Dead

28.10 2016 в 17:37


-------Изповедта на един.....миниатюрен ШНАУЦЕР..--------

Джаф,джаф...джаф,
ШНАУЦЕР страшен съм за вас
джафкам тук на воля аз
от зори до късен здрач

Джаф, джаф..джаф....
май останал съм без глас
ама пък съм ШНАУЦЕР с бурка аз

Джаф,джаф...джаф..
май не съм и много в час..
Е, какво пък..
важно е, че съм вмирисън....праз..

Всяка прилика с лице/а с няколко акаунта от форума е съвсем, ама съвсееееееем случайна, и може би е плод на развинтените ВИ фантазии...

Ако евентуално, по някаква съвсем голяма случайност, някой се припознае в “героя“ от изповедта, то това ще е САМО негов проблем и излишна моя грижа....

29585

18

Izalina

28.10 2016 в 15:55

И в заключение, щото твърде много грешно време му отделих на тоя случай, като си говорим за ценности, докато ни навират в очите "онеправдани" личности, които не отговарят на никакви закони, морал и възпитание, така както те са описани в дебелите книги (изключвам кухата майка в частта закони), няма как да срещнат моето одобрение. Да защитават чиито права си искат, но да не ни ги крещят в лицето, защото както стана ясно, на някой рано или късно ще му падне пердето.
Не забравяйте все пак къде живеем и колко души останахме, които сме склонни да търсим решение, чрез думи, дипломация или друг интелигентен метод. Като се промени коренно манталитета у нас, пак ще си говорим. Прогнозно през 2316-та, така като гледам оттук оптимистично.

29585

17

Izalina

28.10 2016 в 15:52

Категорично не ми е мисия в живота да следя делата на БХК, защото смятам, че си позволяват в общия случай да се месят и изземват функциите на други институции (дори понякога и само медийно за да регистрират дейност), а единственият случай, в който съм била горе долу съгласна с тях е, че подобен абсурд като "Динко" няма право да съществува като казус. Само дето дори мотивите ни са различни.

БХК има вреден и менторски подход към всяка чувствителна тема, която подхване и освен да обостри общественото негодувание и напрежение силно се съмнявам, че е в състояние да постигне особени резултати, въпреки че напоследък с извратената ни Европа (и в частност България) всичко е възможно, ама само финансово.

29585

14

Izalina

28.10 2016 в 15:11

Такаммм, да повторя. Не съм привърженик на насилието по никакъв повод.
Единственото, което споделям е, че има 2 случая от новините, които не ме натържават въобще в последата година и това са безкрайната одисея на Митьо очите и прясно зараждащата се на Кънев, щото нали ви е ясно, че няма да спре до тук.
Всяка крушка си има опашка е всичко, което се опитвам да обясня.
Ако подсмърчах "горкичкият", "как може такова безобразие", "къде спят полицията и прокуратурата" и прочее щях да съм във верния тон, така ли?
еми аз трябва да си изплача очите тогава, когато разсеян водач засече някого или отнеме паркомясто и му излязат с бухалката, или поредния спешен лекар бъде пребит, или случаен минувач подразни с прическата, цвета на тениската или тена си ен-тата групичка ултраси ... Само дето това си е наистина за негодувание, когато не е провокирано!
Дайте да не се заблуждаваме, че като си сложиш главата в торбата, трябва и да си подготвен за възможно неприятно развитие.