Ясно е кои са биячите на екипа на Нова тв на магистралата

OFFNews 17 април 2017 в 12:52 24360 2

Мария Милкова и Огнян Пенев

Три дни след инцидента с журналисти на Нова телевизия на магистрала "Тракия" нападателите все още не са задържани, но тяхната самоличност е известна.

Това съобщиха потърпевшите - репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев, в сутрешния блок на телевизията. Биячите вероятно се укриват, защото не са открити на адресите им. Разследващите обаче не съобщават тяхната самоличност, за да не възпрепятстват издирването.

Инцидентът стана в петък вечерта, когато двамата журналисти пътували към Стара Загора с личния автомобил на Пенев. Пътуването им не е било със служебна цел. След изпреварване автомобили с нечии охранители, засега неизвестно чии, препречили пътя на леката кола на потърпевшите и на практика спрели цялото движение по магистралата.

Мария Милкова веднага звъннала на телефон 112 и полицията се отзовала много бързо. Въпреки че зад тях е имало спрели 4-5 коли, никой не излиза, за да помогне и не се е обадил на 112. „Молбата ми е всеки, който е видял какво е станало, да се обади в полицията и да даде показания. Анонимността им е гарантирана”, призова Милкова.

„Установили сме лицата и автомобилите. Засега се въздържаме да обявим имената им, за да не попречим на разследването”, каза Атанас Илков, директор на МВР-Пловдив. Той не изключи възможността тези хора да са напуснали страната, но добави, че това не означава, че няма да бъдат заловени.

Фирмата, с която издирваните имат договор, е „Омега 69”. Собствеността й е свързана с бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало, част от високите етажи на групировката ВИС, съобщава Нова тв.

"Знаем името и разполагаме със снимката на човека, удрял колегата Огнян Пенев, но няма да я покажем, за да не попречим на разследването", добавят от медията.

Човекът, който взел телефона на Мария Милкова, има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Той е и съдружник в "Борса Слатина - Къра" ЕАД. Там той е в съдружие отново с бившата съпруга на Къро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови