ГДБОП разби престъпна група, способна да въоръжи "цяло поделение"

OFFNews 20 ноември 2016 в 14:45 16722 4

Снимка МВР

Неутрализирани са две организирани групи за контрабанда на цигари, обяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, по време на брифинг днес.

При операцията е иззето и голямо количество незаконно притежавано оръжие.

„В най-новата история на България няма такава реализация, при която правоприлагащ орган да е иззел над 60 броя годни за стрелба огнестрелни оръжия”, каза той.

Иззети са 50 картечни пистолета „Узи”, други огнестрелни оръжия, оптика, 250 патрона, скимиращи устройства, над 21 000 евро и монети с нумизматична стойност.

В ареста са ръководителят на групата и петима участници в нея, като сред тях има и чуждестранни граждани. Претърсени са 7 адреса, на които са намерени оръжията, парите и останалите конфискувани обекти.

С намерените оръжия може да се въоръжи "цяло поделение", подчертаха от МВР.

Костов благодари и на колегите си от отдела за противодействие на контрабандата, които провели акцията, при която са задържани близо 900 мастербокса цигари, предназначени за нашия пазар.

"Говорим за марки, които са фалшифицирани. Една чат от тях са на цигари, които се произвеждат в страната. По този начин се нанасят щети и на наши производители", обясни главен комисар Костов.

Той подчерта, че действията на прокуратурата и МВР са подбавие към престъпния контингент, че несигурното време и политическата криза няма да повлияят техните действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови