Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

ДАНС залови германски бойци-терористи на "Капитан Андреево"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 април 2017 в 16:0367573

Петима германски граждани, сред които непълнолетен, задържа ДАНС на ГКПП „Капитан Андреево”. Те са пътували с влак от Букурещ за Истанбул, заподозрени са като съпричастни към терористична организация, съобщиха от Държавната агенция по национална сигурност. 

В поведението на задържаните са установени признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци-терористи, уточняват от ДАНС. 

Според събраните данни четири от задържаните лица са осъществявали дейност по подпомагане на терористична организация, действаща на територията на Сирия и Ирак. Непълнолетното лице е целяло да достигне територията на Сирия, където да се присъедини към терористичната групировка. Германските власти са им наложили забрана да напускат територията на Германия с цел възпрепятстване на присъединяването им към групировката в Сирия и Ирак. Единият от задържаните е ползвал паспорт на друг германски гражданин.

Предвид основателното подозрение за участие на петимата германски граждани в терористична организация, данните за осъществяваната от тях дейност и целта на пътуването им, е оценено, че присъствието им на територията на България представлява заплаха за националната сигурност. Предприети са незабавни действия по задържане на четирите пълнолетни лица за срок от 24 часа. Непълнолетният германски гражданин е предаден на служители от Дирекция „Социално подпомагане” до предаването му на членове на семейството му в Германия. 

Със заповед на председателя на ДАНС на четири от лицата са наложени принудителни административни мерки „експулсиране” и „забрана за влизане в Република България”. Мерките са изпълнени от компетентните органи.
Лопе де Вега

Рейтинг : 18034

21.04 2017 в 14:34 3
+ 0
- 0
"Двама бандити заловиха полицаи в Русе"!? Оригинално заглавие от същите часове! Абе Блъсков, който казва "аз ми се струва", още дава акъл тук и там.

Поздрав!
XR4

Рейтинг : 2512

20.04 2017 в 20:25 2
+ 0
- 0
Тоя просташки стил го наложиха от "24часа" още преди повече от 20год."Благороден елен уби ловец"(пак от там)!Как ти звучи?
ПП.За да не стане грешка-ловеца е убил елена,просто "светилото" на журналистиката не знае български език.
glas1996

Рейтинг : -141

20.04 2017 в 18:25 1
+ 2
- 10
А стига бе, явно е наложена норма на простащина и неграмотност, какво е това - "ДАНС залови германски бойци-терористи", явно армията на Меркел е от терористи, Боже, какъв стил, какъв изказ навсякъде!
 
Още от : Инциденти
29 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.