Бялата смърт покоси двама мигранти край Бургас

OFFNews 06 януари 2017 в 14:40 2698 0

Телата на двама замръзнали нелегални имигранти откри полицията край Бургас.

Телата на мъжете са открити в снега край гората вчера от гранични полицаи близо до бургаското село Извор. В полицията е постъпил сигнал от „Гранична полиция“ – Бургас и на място е извършен оглед от служители Криминална полиция към областната дирекция. 

Установена е самоличността на починалите – двама граждани на Ирак на 35 и 28 години, съобщиха от пресцентъра на МВР. От аутопсията става ясно, че причината за смъртта на мигрантите е изтощение и замръзване. Все още не се знае дали двамата са се движили самостоятелно или са били част от група. 

Жителите на близкото село Извор казват, че телата са били в гората повече от 10 дни и дори били наядени от хищници. „От тук минават често мигранти, явно са починали от студ“, каза кметът на селото Владо Стоянов.

На 4 януари край пътя за Долно Езерово е намерено и тялото на възрастен мъж. По първоначални данни това е 77-годишния Петко П., който е изчезнал на 8 декември. Назначена е ДНК експертиза за категорично установяване на самоличността. Предполага се, че  мъжът е бил покосен от масивен инфаркт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови