Вицепрезидентът Йотова награди президента Плевнелиев

OFFNews 28 февруари 2017 в 21:15 8624 5

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи Специалната награда на БАИТ на доскорошният президент Росен Плевнелиев.

Призът е за значимия принос на бившия държавен глава за развитието на информационните и комуникационни технологии у нас, за постоянната подкрепа, която получаваше българската ИТ индустрия през целия му мандат, за целенасочената му работа за позиционирането на България и София като регионален хъб на високи технологии и иновации, за безрезервната му подкрепа на родните таланти в областта на математиката, физиката, програмирането и компютърните науки, обясняват от организацията на хай тек бранша.

"Горда съм, че наши сънародници са сред водещите специалисти в сферата на информационните и комуникационните технологии. Неслучайно един от първите патронажи, приет от държавния глава, е именно този в сферата на информационните технологии. Ако България иска да е сред икономическите и политическите лидери, трябва да изгражда специалисти и да подпомага техния професионален успех тук в родината ни", каза вицепрезидентът Илияна Йотова по време на церемонията. 

Плевнелиев обясни, че е огромна чест да бъде на годишните награди на БАИТ.

"В България създадохме първата иновационна система на Балканите и тя носи плодове - 16 хиляди нови, добре платени работни места в индустрия на бъдещето", каза той.

И обърна внимание на факта, че получава наградата именно от вицепрезидента Йотова.

"През последните години показахме най-важната част от формулата за успеха на България – това, че сегашният вицепрезидент и бившия президент са заедно с вас на сцената, за да покажат каква е тази рецепта - това е приемственост и надграждане по пътя на смислените приоритети", подчерта Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

5

Denis Rizanov

01.03 2017 в 09:09

Не е само черно и бяло.Има нюанси,има и цветове.

Съгласен. Само да уточним, че при роско плевелниев те са преобладаващо жълто-кафяви.
Тва е баси гаврата, да го награждават за приноса му към "развитието на информационните и комуникационни технологии"?! Оболдеть!