Във финансовото министерство още чакат решението на ВАС за акцизните складове

OFFNews 23 март 2017 в 15:55 3958 2

Министерството на финансите все още не е получило решението на Върховния административен съд, който задължи ведомството да разкрие собствеността на акцизните складове за горива у нас.

Въпреки че в министерството на Кирил Ананиев са запознати с текста на решението на магистратите, който определи срок от 14 дни за разгласяването на информацията, той реално не тече до момента от официалното получаване на решението чрез служебна поща.

Позицията на ВАС бе по повод на жалба на политиците от Нова Република Мартин Димитров и Петър Славов, които отдавна водят битка срещу картела при горивата. Те обжалваха в съда решение на Министерството на финансите, с което им бе отказана информацията за това кои са собствениците на акцизните складове.

Вчера те са се срещнали с Ананиев и са поискали да получат данните възможно най-бързо, а финансовият министър се е ангажирал справката да бъде готова за по-малко от 14 дни.

От Нова Република излязоха с политическа позиция, в която настояват премиерът Герджиков да разкрие информацията до петък, за да са наясно избирателите кои политически сили са прикривали картела при горивата.

„Ние обаче настояваме правителството да даде информацията още до петък. Лично Герджиков да се намеси и да кажат кои са собствениците на данъчни складове за горивата, за да знаят хората преди изборите кой е отговорен за скъпите бензин и дизел. Нека потвърдят или отхвърлят нашите съмнения, че може би не става дума за картел, а за монопол", призова Мартин Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови