Трима от всеки четирима: След похарчени 62 милиона лева Централна гара не стана европейска

Светослав Метанов 24 октомври 2016 в 15:51 19444 1

Снимка БГНЕС

Трима от всеки четирима българи са категорични, че столичната Централна гара не е станала европейска, въпреки че за ремонта й бяха похарчени повече от 62 милиона лева, платени на свързваната с ДПС депутата Делян Пеевски "Водстрой" и "Главболгарстрой".

Данните са от онлайн анкета на третокурсниците от УНСС Мартин Чакъров и Полина Пушкарова.

Според 73,9 процента от хората, които са се включили в допитването Централна гара и след похарчените десетки милиони остава много далеч от нивото на функционалност на гарите в другите европейски столици.

Над 92 процента от анкетираните не са посещавали или не подозират за съществуването на многофункционалната спортна зала на гарата, платена с парите на европейските и българските данъкоплатци.

Освен това повече от половината от пътниците са категорични, че обслужването на клиентите на столичната Централна гара изобщо не се е подобрило след ремонта.

Реновираната гара на столицата бе открита от премиера Бойко Борисов през април. Първото място, което той посети бе именно футболната зала. Там министър-председателят показа футболните си умения да вкарва дузпички на малки деца.

Броени дни след официалното откриване изсъхнаха новопосадените фиданки пред гарата, защото нямало кой да ги полива. Пак тогава спряха и ескалаторите, а наскоро се оказа и че са изчезнали дъските на пейките по пероните, въпреки монтираните 191 чисто нови наблюдателни камери на гарата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

1

Black Hex

24.10 2016 в 16:25

Еми то пред гарата има една огромна клоака.
Човек да го е страх да премине от там пеша. Смрад, фекалии и урина в запуснатите "магазинчета" под тирантите на софиянски. За да се подобри визията трябва изцяло да се премахнат гнойните строежи пред лицето на гарата и да се реновира целия район. Автобусите да си се преместят на новата си Автогара, а паркинга да остане само за посетители на гарата. Сега ни да посрещнеш, ни да изпратиш някого. Ако отидеш с кола няма къде да спреш. Единствените 15 места пълни с копърки.
Много е грозно.
И запуснато.
И отвратително.


- - -
За чист и нормален форум!
Не на лъжеца с 2 акаунта
... Ba4uKiko https://goo.gl/Bp4Ivs
††† Ba4uKikoForever ††† https://goo.gl/iJR