Станишев първо гласувал "за" СЕТА, после се поправил

Нинова обяви за национални предатели евродепутатите, подкрепили споразумението с Канада

OFFNews 15 февруари 2017 в 15:54 9135 10

Сергей Станишев

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев гласувал погрешка "за" ратифицирането на СЕТА - търговското споразумение между ЕС и Канада, което Европарламентът одобри по-рано днес.

Станишев попадна в деликатна ситуация спрямо двете партии, които представлява. От една страна групата на ПЕС взе решение да подкрепи ратификацията. От друга страна, БСП се обяви твърдо против договора и очакваше от своите евродепутати да гласуват срещу него в Страсбург.

Самият Станишев поясни във фейсбук профила си, че "по технически причини" вотът му е сгрешен. Той обаче ще бъде коригиран и отчетен като отрицателен.

Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова даде специална пресконференция по темата СЕТА. Тя обяви за национални предатели българските евродепутати, гласували в Страсбург за споразумението с Канада. БСП е изискала от деловодството на ЕП списък с техните имена.

Ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент, ще блокира ратификацията на това споразумение, заяви председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12014

10

ognian123

19.02 2017 в 13:59

СерГейчо това,че не можеш да различиш за от против без да са те инструктирали е типично за комунистите патриоти.Същото важи и за Патриотите(обединени рубладжий ).Другарката КУРнелия вече прекали с амбициите си.Даже и Решетников не я хареса.Без подкрепата на КГБ и ДС шансовете Ѝ за министър председател са нулеви .

12001

9

Севтопол

16.02 2017 в 11:36

Много силни думи използваш бе,Корнела.ПРЕДАТЕЛИ и то НАЦИОНАЛНИ.Само комунистите са свестните хора на тоя свят,горките,трябва да им дадем още 45 години шанс да се докажат,този път пък може да успеят,а,хора,какво ще кажете,да опитаме ли? Чакайте,бе,какво правите с тия големи камъни,ох,майтапя се,бе....чакайте...

7506

6

Червените маймуни се сещат за гей парадите винаги когато им се объркат сметките..:-)

26179

5

ELPIDA

15.02 2017 в 19:14

Сергейчо, като трябва да даваш вот за провеждането на гейпарад, защо не грешиш, бе ?!