Рекламираме лютеница и конфитюр от рози в Европа

OFFNews 09 ноември 2011 в 14:28 2235 0

Лютеницата, конфитюрът от рози, шипковият мармалад, компотът от праскови и печената белена капия ще бъдат рекламирани в Европа.
Лютеницата, конфитюрът от рози, шипковият мармалад, компотът от праскови и печената белена капия ще бъдат рекламирани в Европа.

Започва популяризирането зад граница на традиционни български продукти. Лютеницата, конфитюрът от рози, шипковият мармалад, компотът от праскови и печената белена капия ще бъдат рекламирани в Европа.

Идеята е разработена от фонд „Освободете вкуса”, а договорът е по третата национална промоционална програма. Той бе подписан днес между Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) и Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България.

Програмата е насочена към пазарите на Германия, Полша и Румъния и е на стойност близо 3 млн. евро за тригодишния период на изпълнение. Очаква се български продукти да бъдат рекламирани с телевизионни клипове, статии в печатни издания и презентации в специализирани панаири и изложби. По този начин ще се стимулира и увеличи на преработените плодове и зеленчуци. Половината от бюджета на проекта се финансира от ЕС, 30% са съфинансиране от ДФ „Земеделие”, а бенефициентът осигурява 20% от средствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови