Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Променят договора за концесия на пристанище Леспорт

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 04 януари 2017 в 11:4629610

Правителството прие отправеното от „Пристанище Леспорт“ АД - гр. Варна предложение за изменение на Договора за предоставяне на концесия на „Пристанищен терминал Леспорт“ - част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна“. Договорът е сключен на 8 юни 2005 г. между правителството, представлявано от министъра на транспорта, и „БМ ПОРТ“ АД-гр. Варна, изменен с допълнително споразумение от 20 декември 2008 г.

С решението концесионерът се задължава да извърши необходимо прединвестиционно проучване и въз основа на него да изработи и да внесе за одобряване проект за изменение на действащия генерален план за пристанищен терминал Леспорт, като проектът се съобрази с променените устройствени условия на действащия Общ устройствен план на община Варна и резултатите от геоложките проучвания в акваторията на пристанищния терминал.

Правителството оправомощава министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да представлява концедента и да сключи с концесионера допълнително споразумение към концесионния договор.
Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Икономика
24 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.