Повече чиновници ще бдят дали ни мамят с бензина

OFFNews 17 август 2016 в 11:25 7143 2

Снимка БГНЕС

Повече чиновници ще бдят за това дали на бензиностанциите ни наливат количеството гориво, което сме платили и дали то е качествено. Това стана ясно след като днес правителството прие промени в устройствения правилник на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Във ведомството, към което са инспекторите, проверяващи бензиноколонките, се правят вътрешни размествания на щата, а целта е именно да се заделят повече хора, които да обикалят пунктовете за продажба на горива.

През февруари под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП бяха извършени масови проверки по бензиностанциите. Тогава близо 29 000 л бензин и дизел бяха спрени от продажба, а освен това заради некачествено гориво бяха запечатани обекти в Харманли, София, Бургас, Варна и Плевен.

С постановлението на Министерски съвет се отварят и 9 нови работни места в Комисията за защита на потребителите. Причината затова са разширените контролни правомощия на ведомството на Димитър Маргаритов, обясняват от правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

2

Стринка Минка

17.08 2016 в 12:36

Картела, Бай Танасе е поверен за проверка на Румен Овчаров.

12278

1

Bai Tanas

17.08 2016 в 12:34

Бензиностанциите - добре , а как ни мамят от извора / картела кой ще проверява ?