Поискаха оставката на шефа на "София Тех Парк"

OFFNews 13 март 2017 в 17:43 13288 1

„Водени от разбирането, че реалният бизнес, който се издържа от собствените си пазарни успехи, а не от усвояването на държавни и общински поръчки, е все по-малко в страната, се обръщаме към Вас с искане да освободите от длъжност шефа на „София Тех парк“ Иван Симеонов.“ Това пише в открито писмо до служебния министър на икономиката председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

„Неговото управление и отношението му към работата на българския бизнес са пряко доказателство за разликата между добра администрация и бюрокрация. Финансовите наказания над хора, решили да вложат милиони, в една по принцип добра инициатива, е ясно доказателство защо чуждите инвестиции в страната ни намаляват. Няма как да бъдем предпочетени след като такова е отношението ни към българските инвеститори, в лицето на фирма „Уолтопия“, собственост на г-н Ивайло Пенчев. Малко са секторите, в които български предприемач е застанал толкова високо в своята конкурентна ниша на световния пазар“, пише още в писмото.

В него се казва още:

„Надяваме се, че са малко и държавните директори като г-н Иван Симеонов, които не правят разлика между силиконовата долина на българския фолк и силициевата долина в Пало Алто. Нахално е разбирането, че пропилените 100 млн. лв. в „София Тех парк“ не били на българските данъкоплатци, а на европейските. Вярваме, че следващият директор ще бъде информиран, че българите са европейски данъкоплатци, а страната ни всяка година внася своя принос към европейския бюджет.“

„Важно е да поясним, че това писмо не е част от предизборната кампания в България, тъй като Единна народна партия взе официално решение да не участва в настоящите избори. Надявам се, че имаме общо разбиране за това, че хора като предприемача Пенчев плащат заплатите на такива като бюрократа Симеонов“, казва председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!