Ново 20: Пак спряха търга за тол системата

OFFNews 03 януари 2017 в 12:17 9567 2

На обществената поръчка за изграждане на системата за събиране на тол такси определено не й върви. В Комисията за защита на конкуренцията е постъпила нова жалба по процедурата и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) отново ще спре временно търга до произнасянето на антимонополния орган.

Това съобщи пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството след телефонен разговор между министъра в оставка Лиляна Павлова и новоизбрания президент ген. Румен Радев. Обаждането бе наредено от премиера в оставка Бойко Борисов след като държавния глава изрази притеснения за хода на процедурата.

Павлова уведомила невстъпилия в длъжност президент, че въпросната обществена поръчка не е нова, а възобновена съществуваща процедура, стартирана на 5 април 2016 г. Тя обяснила и че срещу процедурата е имало много жалби, поради което е била спирана и възобновявана неколкократно досега. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

03.01 2017 в 13:50

Младо семейство, което прекара нощта в колата си на второстепенния път край Айтос разказа, че сутринта обърналият се пред автомобила им ТИР все пак бил вдигнат: „След това чакахме още два часа. Въпречи, че пътят беше разчистен от часове, не ни пускаха да минем. Чак в 11 часа разбрахме защо. Откъм Бургас се зададе Бойко Борисов с мощен джип и една кохорта журналисти по петите му. Борисов слезе и тържествено обяви пред камерите, че вече всичко е наред, защото той лично се ангажирал да помогне за почистването. С жена ми го гледахме отстрани онемели. При вече разчистен път, ни държаха още три часа на студа, за да го чакаме да дойде и да си направи селфи с бедстващите! А после Борисов запали колата и тръгна към Карнобат да си прави и там селфита… Това е повече от подигравка! Това е фрапираща наглост!“. – оплака се премръзналото нещастно семейство. Но кой да ги чуе. Официозните и най-рейтингови телевизии показаха само Борисов!

42249

1

Denis Rizanov

03.01 2017 в 12:53

Очаквано.
Няма друга страна в ЕС с две системи за пътен контрол. Или винетки или тол-такси.