На фокус: Шумът на парите

OFFNews 29 май 2017 в 16:15 5001 2

Осмото издание на Шумът на парите ще е едно от водещите икономически събития на седмицата в България.

Форумът, който ще се проведе в два дни – 31 май и 1 юни, в столичния хотел Маринела, зала EFE, се очаква да бъде посетен от около 1500 души.

Входът за посетители и тази година продължава да е безплатен.

Пред аудиторията в двата дни се очаква да дискутират повече от 40 лектори, 24-ма от които ще дебютират на Шумът на парите. Последният потвърдил своето участие на мероприятието е главният архитект на Столична община арх. Здравков Здравков.

Ето и всички участници, които посетителите ще имат възможност да чуят и видят:

Капиталови пазари (31 май, 9.30 часа):
Традиционно, дискусията ще предложи на аудиторията най-голям брой чуждестранни лектори.
Дебют в Шумът на парите ще направи Лудвиг Соболевски, изпълнителен директор на Букурещката фондова борса.
Изпълнителните директори на Белградската фондова борса и Македонската фондова борса, съответно Синиша Крнета и Иван Щериев, ще участват за втори път на организираното от Profit.bg събитие.

Поради неотложен ангажимент Сократис Лазаридис, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Helex Group, ще бъде заменен от друг представител на гръцката борса – Андреас Даскалакис.

От българска страна тази година ще вземат участие Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса, и Петър Станчев, директор Връзки с инвеститорите и финансов мениджър на Алкомет АД.

Модератор на дискусията ще бъде Илиян Скарлатов, управляващ партньор в Mane Capital.

Лични финанси (31 май, 11.15 часа)

Това е нов панел в програмата на Шумът на парите. Дебют в него пред българска публика ще направи Франк дьо Плесикс, главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на IKS KB Amundi Group.

Останалите участници в дискусията са Димитър Цонев, мениджър на Адмирал Маркетс за България, Ивайло Иванов, оперативен директор на Iuvo Group, Лъчезар Димов, главен портфолио мениджър и член на Борда на директорите на Експат Асет Мениджмънт, Николай Ялъмов, председател на Борда на директорите на Капман Холдинг, Ивелин Камбуров, финансов директор и член на Съвета на директорите на Кредисимо АД, и Стойне Василев, основател на smartmoney.bg.

Модератор на дискусията ще бъде финансовият експерт Александър Николов.

Недвижими имоти (31 май, 12.45 часа)

Дискусията за състоянието на пазара на имоти успя да привлече най-многобройна аудитория през изминалата година. Тази година своето участие вече са потвърдили Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, Страхил Иванов, управител на Явлена, Антон Андонов, изпълнителен директор на ЕРА България, Веселина Генева, управител на консултантска къща Амрита, строителният предприемач Христо Чепишев и Мартин Янев, управляващ партньор на Смарт Брокерс.

От тях ще получим и информация за настоящите цени на имотите в страната, както и за най-горещите квартали на столицата и останалите големи градове.

Повече за пазара на офисни и търговски площи пък ще научим от Пламен Бачев, мениджър "Консултиране и оценки" във Forton, докато главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков ще разкаже повече за плановете за развитие на столицата.

Вторият ден на мероприятието предвижда нови три панела, стартиращи в 9.30 часа, като мястото на събитието отново остава хотел Маринела, зала EFE.

Банки и небанкови финансови институции (1 юни, 9.30 часа):

Дебют по време на Шумът на парите ще направят Франк Янсен, член на Кънтри Тийма на KBC Груп за България, член на УС на СИБАНК и изпълнителен директор на банката, както и Мартин Заимов, председател на Надзорния съвет на Сосиете Женерал Експресбанк и изпълнителен директор на Регионалния фонд за градско развитие.

Изпълнителният директор на Пощенска банка Асен Ягодин и Иван Кутлов, нач. управление Трежъри на Обединена Българска банка, са останалите представители на водещите банки у нас.

Небанковият финансов сектор по време на дискусията ще бъде представен от Ирина Георгиева, управител и заместник изпълнителен директор на ПРОФИ КРЕДИТ България, докато новостите за дейността на финансовите институции ще научим от Жулиета Мандажиева, съдружник в адвокатско дружество Точева и Мандажиева.

Модератор на дискусията ще бъде Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център.

Бъдещето на технологиите (1 юни, 11.15 часа)

За трета поредна година технологичният панел ще присъства в програмата на събитието.
Шестима лектори вече потвърдиха участието си в дискусията, която ще бъде водена от главния редактор на Kaldata.com Светлин Желев.

Това са главният изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев, Васил Караиванов, председател на Съвета на директорите на София тех Парк, Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics България, Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония, Павел Езекиев, управляващ партньор на Neveq и Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.

Икономиката на България (1 юни, 12.45 часа)

Какви са перспективите пред българската икономика и бизнес?
Отговорите на този и други въпроси ще научим от главния икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов, председателя на УС на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, изпълнителния директор на Българската агенция по инвестиции Стамен Янев, Георги Ангелов, старши икономист в институт "Отворено общество", Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Явор Алексиев, икономист от Института за пазарна икономика.

Общият брой на лекторите, потвърдили участие в двата дни на събитието, достига 44-а.
Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Сирма Груп Холдинг, Amundi Asset Management, iuvo, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Mastercard, Garitage Park и Американският университет в България.

Медийни партньори на Шумът на парите' 2017 са Novini.bg, Economic.bg, Broker.bg, списание Икономика, Kaldata.com, Offnews, SmartMoney.bg и Enterprise Europe Network.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

29.05 2017 в 16:34

А пък щом между "спонсорите" се е наредил и един такъв велик ... българин, стартирал платформа от Естония като "iuvo"

€ 11 376 500Total amount of loans listed
8,0%Average interest rate of loans listed
7,05%Average annual return for investors
Едно време поне се правеха на канадци и имаха офис в София. Което в последствие се оказа и голяма грешка де. Но такива бяха времената.
А па един друг дори беше българин, нищо че името на "холдинга" беше нещо "ийст-уест", че и в затвора лафкаджия беше известно време. И той иво.
:)

42249

1

Denis Rizanov

29.05 2017 в 16:23

Форумът, който ще се проведе в два дни – 31 май и 1 юни, в столичния хотел Маринела, зала EFE...

Залата е EbE.
Нищо че входът е безплатен...
:)
 
X

Да помогнем на украинските деца!