КЗК обявява мерките срещу бензиностанциите

OFFNews 31 март 2017 в 09:44 2712 2

Снимка Pixabay

Комисията за защита на конкуренцията ще се отчете днес за мерките, които налага на веригите бензиностанции с цел да бъде избегнат картел при формиране цените на горивата.

При проверката КЗК не откри картел, но реши да наложи мерки, за да предотврати евентуален такъв. 

През октомври КЗК обяви, че шест от големите вериги бензиностанции участват в картел. Според Комисията „Лукойл България“ ЕООД, „Еко България“ ЕАД, „Шел България“ ЕАД, „ОМВ България” ООД, „Нис Петрол” ЕООД и „Петрол” АД са се договаряли на какви цени да продават горивата на крайните си потребители.

При открит картел на горива КЗК можеше да наложи на търговците глоби в размер на до 10% от годишния им оборот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

2

Перко

31.03 2017 в 12:00

Само в България се назначават комисии, които да потвърдят, че всичко е наред. Шест месеца им трябваше да обявят решението, дето си бяха намислили на втория ден от разследването. И заплата получават ... Тъжно.

42249

1

Denis Rizanov

31.03 2017 в 10:07

Значи картел няма, но тия чиновници ще въведат мерки за борбата с него! За да не вземе наистина да се появи, така ли? Еми да вземат да спуснат едни списъци за по-лесно. Собствениците с ЕГН завършващи на еди колко си да зареждат само в тази вериге, другите в друга верига! А най-добре е да не зареждат никъде и да си предплащат горивото на КЗК, а тя да им го доставя директно от Дубай като внася всички дължими данъци и акцизи предварително на Альо Сребрев и той да ги отчита в Бюджета.
Нещастници!
 
X

Да помогнем на украинските деца!