"Доволни" пътници на БДЖ превзеха влак (снимки)

Светослав Метанов 07 септември 2016 в 18:48 27212 2

Клиенти, "доволни" от качеството на услугите на БДЖ, превзеха влак. 

Забавно-странната история се е случила навръх Деня на Съединението на гара Илиянци, разказаха железничари в жп форум във фейсбук.

От БДЖ потвърдиха пред OFFNews за случая.

Случката е следната. Малко след като пътническият влак 20201 от София за Мездра отпътува от столичната Централна гара, композицията е спряна на гара Илиянци, за да освободи релсите за международния бърз влак 460 София-Русе-Букурещ. Само че още преди да отпътува "селският" влак е натрупал закъснение от 25 минути, а пътниците вече са крайно вбесени. Във влака са все редовни клиенти, които отлично знаят защо са пратени на страничен коловоз на гарата в столичния квартал.

Група гневни пътници решава да вземе нещата в свои ръце. 15-20 души от пътническия влак вдигат бунт и слизат върху релсите. Така те блокират МБВ 460. Машинистът вижда от далеч хората върху железния път и бие спирачки, а групата дружно се настанява в експреса.

Според служители на БДЖ и релсовата компания НКЖИ подобни инциденти не са рядкост. В момента националният жп превозвач изпитва остър недостиг на изправни локомотиви, което пречи на нормалното функциониране на компанията и редица влакове закъсняват. По някои от маршрутите дори са пуснати автобуси, които заменят жп композициите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови