Доставят тръби за "Южен поток" на пристанище Варна

OFFNews 25 август 2014 в 16:06 5575 10

Снимка Булфото

На пристанище Варна продължава доставката на нови пратки тръби за морската част на газопровода "Южен поток", съобщи агенция БГНЕС.

Тръбите трябва да бъдат поставени на морското дъно. Морската част от газопровода ще започва от руското Черноморско крайбрежие в района на гр. Анапа, Краснодарски край и след около 931 км. ще излезе на българския бряг, в близост до Варна.

Преди седмицата компанията "Южен поток България" прекрати изпълнението на поръчки и договори за строителството на газопровода "Южен поток" на територията на България по поръчка на Европейската комисия.

"В момента компанията извършва подготвителна работа по изпълнението на проекта в съответствие с националното и европейското законодателство. При изграждането на газопровода " Южен поток България" се придържа към принципа на прозрачност и отчетност с цел съответствие на проекта с регламентацията на ЕС", заявиха в изявление от комапнията.

Министерство на икономиката и енергетиката на България тогава се противопостави на увеличението на уставния капитал на компанията "Южен поток България", казвайки, че това е против правилата на ЕК. Увеличението на капитала на "Южен поток България" до 397,6 млн. лв. беше вписано в Търговския регистър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!