ЧЕЗ дава възможност за разсрочване на високи сметки за ток

OFFNews 03 февруари 2017 в 18:11 10326 3

Клиентите, които имат затруднения с покриването на месечните фактури за електроенергия, могат да разчитат на индивидуален подход. Това заяви Димчо Станев, директор „Обслужване на клиенти“ в ЧЕЗ България, в интервю за Агенция „Фокус".

„Всеки клиент на ЧЕЗ Електро, който има съмнение в точността на сметката си за ток, може да подаде сигнал в център за обслужване на клиенти, на денонощния телефон 0700 100 10 или на имейл zakliе[email protected]. Всеки сигнал ще бъде разгледан и ще му бъде отговорено във възможно най-кратки срокове. Стандартният срок за отговор е 30 дни, но тези сигнали се обработват приоритетно и действителните срокове за отговор са между 10 и 20 дни“, обясни Станев.

По думите му сигналите за съмнителни сметки през януари са 94, или с 20% по-малко в сравнение с януари 2016 г.

„Трябва обаче да се отбележи, че те се отнасят за консумацията през по-ранен период – основно през декември и за част от януари. Сигнали за фактурите през януари ще постъпват основно през февруари“, коментира той.

Станев уточни, че докато едно задължение се оспорва, ЧЕЗ Разпределение не прекъсва електрозахранването до решаване на спора.

„Например, ако клиентът заяви несъгласие със сметката, то ние правим проверка и отговаряме на молбата му, като за този период не се преминава към прекъсване. Ако обаче проверката потвърди фактурираното количество, се потвърждава дължимостта на стойността на фактурата, тя става дължима и трябва да бъде заплатена“, каза още той.

Станев разясни и че ако клиентите имат проблеми с посрещане на разходите за ток, те биха могли да се свържат с дружеството.

"Всеки индивидуален случай ще бъде разгледан и ще бъде предложен оптимален вариант за погасяване на задълженията съобразно с възможностите на клиентите. Освен това ЧЕЗ Електро продължава своята дългогодишна практика, да предлага удължаване на срока за безлихвено плащане на сметките от 10 на 20 дни“, уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

03.02 2017 в 21:39

Е ти пък сега. Намери се! Ама в... Албания.
Пък и едни "потенциални инвеститори" са се заредили. Не ти е работа. Пирговските Бобокови, Кольо Вълканов, Вальо Христов и едни румънци Electrica дето бизнеса им като размер е около чез х 2 в Румъния.

42249

1

Denis Rizanov

03.02 2017 в 19:37

ЧЕЗ продава бизнеса си в България.
Държавната чешка ЧЕЗ "приватизирала" българското електроразпределително дружество! Върнаха си платената цена вероятно няколко пъти и сега идва време за инвестиции и ще се оттеглят... да заповяда друг още по-стратегически инвеститор.
 
X

Подкастът на OFFNews