Carrefour се отказа от Пикадили

OFFNews 20 юли 2015 в 13:45 9160 7

Веригите супермаркети Carrefour и Пикадили няма да се слеят.

Компанията, представляваща ритейл веригата Carrefour в България обяви, че сливането с АП "Март" АД (собственик на Пикадили) няма да продължи.

"КМБ Б.В., член на Маринопулос Груп, главен франчайзър на веригата от супермаркети „Карфур“ в България, съобщава, че компанията няма да продължи със сливането с "АП Март" АД, собственик на веригата от супермаркети „Пикадили“ в България.

КМБ Б.В. ще продължи да управлява мрежата си автономно, с нов опитен мениджърски екип, който незабавно ще въведе в сила план с действия, за да продължи с развитието на операциите и дейностите си, поставяйки изискванията и нуждите на клиентите в центъра на бизнеса на компанията", се казва в прессъобщението.

В него не се уточнява причината за развалянето на сделката.

Carrefour и Пикадили обявиха, че се сливат през ноември 2014 г., след като през март същата година веригата Пикадили бе продадена от белгийския й собственик Delhaize Group на новоучреденото дружество "АП Март".

Регистрираното на 13 март 2014 г. "АП Март" е собственост на Ангел Иванов Ангелов и Петър Цветанов Дудоленски.

32-годишният Ангел Ангелов е син на Иван Ангелов, съсобственик с брат си Лука на старозагорския производител на пилешко месо "Градус", производителя на олио "Бисер олива" (в чиято управа е Ангел Ангелов). Ангелови имат и бизнес в зърнопроизводството, винарна, инвестират в частна клиника и търговски център в Бургас.

Петър Дудоленски е участвал в реализацията и управлението на Mall of Sofia, Mall Plodiv, Mall Ruse. Той е в Борда на директорите на "Синема сити молс" АД, управлява "Сити клиник фармаси" заедно с дългогодишния финансов и административен директор на кардиологичната болница "Света Екатерина" и на Националния център по сърдечно-съдови заболявания Андрей Марков и с Илиан Григоров.

"Пикадили" има 53 магазина в София, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин, Пловдив, Габрово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови