Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БТК продава Телефонната палата. Цената може да е над 30 млн. евро

OFFNews 02 март 2017 в 14:31 9406 2

БТК ще проведе търг за продажбата на Телефонната палата в София. Той ще се организира от консултантската компания за бизнес имоти Forton. Това ставя ясно от платено съобщение, публикувано в няколко издания.

Кандидатите за участие в търга могат да заявят интереса си до 15 март. След това те ще получат достъп до документацията по сделката. 

Телефонната палата е паметник на културата. Тя е сред най-разпознаваемите сгради в центъра на София. Палатата е изградена по проект на арх. Станчо Белковски и арх. Борис Йолов. Сградата е на 6 етажа с обща площ над 17 000 кв. м.

Това не е първият опит за продажба на палатата. Преди години дори имаше предварителен договор за продажба с ирландски купувач, който се провали на финалната права.

Според експерти в областта на недвижимите имоти сега е трудно да се прогнозира какъв ще е резултата от предстоящия търг. Все пак според тях цена от 30 - 35 млн. евро за сградата е напълно постижима сега, въпреки липсата на паркоместа и нефункционалните помещения. 

Пред OFFNews имотните експерти обясниха, че най-логично е палатата да бъде превърната в хотел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9007

1

Emil Cholakov

02.03 2017 в 17:31

цената е многократна в сравнение с купената....разликата е кражбата от блгарският заспал народ е не всички спят. ето шилото се показа от торбата.....
 
X

Подкастът на OFFNews