БАКБ Предизвикателство: 13 предприемачи спечелиха участие в акселератора

OFFNews 20 декември 2017 в 14:06 3929 0

Известни са имената на предприемачите, които ще продължат участието си в конкурсната програма БАКБ Предизвикателство. В конкуренция със „зелени“ стартъпи от цялата страна, 13 души спечелиха участие в акселератора. През януари, февруари и март 2018-та те ще преминат през поредица от обучения и ще работят върху своя бизнес план, а през април ще се борят за голямата награда в размер на 20 000 леваи двете поощрителни награди от по 3 000 и 2 000 лева.

В конкурса участваха предприемачи от общо 21 населени места. Всички проекти бяха предварително оценени от професионалисти в сферата на предприемачеството и зелената икономика, 26 бяха допуснати до онлайн събеседване. Избраните 13 са:

1. Божидар Христов - Streebl - иновативна стойка за велосипеди, заключваща автоматично рамка, предна и задна капла на колелото. Продуктът работи чрез RFID карта и е изключително лесен, бърз и сигурен начин да заключите вашето колело.

2. Галя Георгиева – „Запечатано с любов“ - Съхранение и преработка на био агро продукция - ягоди, малини, череши, домати и пипер.

3. Георги Бобчев - MySpirulina - производство и продажба на прясна паста суперхраната от водораслото от род Спирулина.

4.  Динко Геров - Зелена мобилна автомивка - почистване с пара директно при клиента с икономически, здравни и екологични ползи от намаленото количество използвана вода, липсата на препарати.

5. Мария Александрова - Farmlancers / Оnline market place в сферата на градинските услуги. Ще предлага всякакви услуги от косене на трева до засаждане и поливане на зеленчуци, като идеята е да помогнем на градските хора да изпитат удоволствието от лично произведени свежи био зеленчуци.

6. Мартин Василев - Създаване, менажиране и развиване на ферма за охлюви.

7. Мина Варджийска - Заралийска занаятчийска работилница за млечни продукти - Работилницата ще организира обучения и демонстрационни производства на ръчен кашкавал, бяло сирене в дървен калъп, катък, бутано домашно масло, кисело мляко, алчак.

8. Мина Радунчева - Създаване на еко ранчо за обучение на хора в езда и общуване с американските породи коне Пейнт хорс и Куортър хорс.

9. Павлина Мицева - Precious plastic - Създаване на уъркшоп пространство, оборудвано с четири вида машини за преработка на пластмасови отпадъци, на които да бъде вдъхнат втори живот като строителни материали (тухли и плочки), мебели, аксесоари, декорации, материал за 3D принтиране.

10. Петър Живков - Airlief - иновативна маска за дишане, която има индивидуален дизайн, умен вентилатор, който помага за по-лесно дишане, висококачествени сменяеми филтри и мобилна апликация, която следи данните за замърсяването.

11. Сабина Максимова - ЗЕРА - Снабдяване организаторите на масови събития с чаши за многократна употреба в комбинация с услуга по измиването на тези чаши.

12. Цветан Илиев - Проектиране, производство и продажба на пуш-скутери (пълноразмерни тротинетки с 26-инчово предно и 20-инчово задно колело) с електрическо задвижване за придвижване в градска среда и за развлечение сред природата.

13. Цветан Кръстев - E-business cards - продукт, предлагащ бърза и лесна размяна на контакти. Притежава потенциал да измести наличните хартиени визитки на пазара, като гарантира бързото и лесно използване, както и намаляване на разходи.

Програмата БАКБ Предизвикателство е създадена от Център „Ринкър“ към Фондация BCause,  в партньорство с Българо-американска кредитна банка. Предназначена е за предприемачи с бизнес идея, насочена към положително въздействие върху хората и общностите - със социален или екологичен ефект. Подкрепя стопански инициативи, изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие.

БАКБ Предизвикателство предоставя възможност на предприемачи в начален етап на развитие да получат подкрепа за своята идея, да изработят жизнен бизнес модел и да създадат своя първи бизнес план. Най-добре представилите се в конкурсната надпревара ще бъдат обучавани по съвременна методика, разработена от лекторите на Ринкър център и доказала своята ефективност във времето.

Пълната информация за БАКБ Предизвикателство можете да намерите на адрес:

https://www.rinkercenter.org/bg/bacb-predizvikatelstvo.html

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews