Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Доколко е полезно да работим от вкъщи?

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 април 2017 в 11:4525001
Снимка: Pixabay

С налагането на модерните технологии работата от вкъщи става все по-популярна. Това не се отнася до всяка професия, но голяма част от хората, работещи на бюро, вече могат да вършат задълженията си от дивана, облечени в удобни дрехи. Премахвайки пътя до работа и обратно, времето за сън е по-голямо, намаляват се различни разходи като гориво, скъпи обеди и т.н. Но дали този метод на работа наистина е добър? Няколко изследвания показват, че липсата ни в офиса се отразя зле на различни аспекти от работата ни.

1. Липса на добро обучение
Проучване на 514 работници, работещи от офис и от вкъщи, показва, че често хората, които работят от разстояние, не са добре обучени, не са получили добри насоки в работата и определено имат затруднения в изпълнението на задълженията си.

2. Лесно отвличане на вниманието
Колкото и удобно и комфортно да е работното ни място у дома, съществуват изключително много ситуации, които ни разсейват от работния процес. Семейството, домашните любимци и т.н. Често се разсейваме от телевизора, от това просто да пуснем една пералня с дрехи. Това пречи на концентрацията и забавя и затруднява изпълнението на дадените ни задачи.

3. Слабо кариерно развитие
Отсъствието от офиса често води до по-малко дадени проекти. Причината за това е, че началникът не ви вижда ежедневно и лесно може да забрави за вас или да предпочете да даде задача на служител, който е в офиса по цял ден. Така може да следи процеса на работа и да реагира по-бързо при някоя пречка.

4. Липса на общуване и чувство на изолация
Ново проучване от Университета в Аризона показва, че 40% от служителите, които работят от дома си, се чувстват несвързани с колегите си, а 1/3 не чувстват подкрепа от шефовете си. "Хората, които работят от дома, стават професионално и лично изолирани", казва Естер Канонико, провела изследването.
стринка минка

Рейтинг : -4277

20.04 2017 в 21:36 1
+ 0
- 2
Чудесно е да не виждаш шефове_терористи около себе си, които се надуват около теб.Прекрасна идея!!!


 
Още от : Гуру
30 май 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.