9 факта за близнацитe, за които може би сте се чудили

OFFNews 25 април 2017 в 10:14 27213 1

Снимка Pixabay

Когато сте еднояйчни близнаци, има вероятност дори родната ви майка невинаги да ви разпознава. Ще чувате едни и същи въпроси, на които можете да отговорите дори насън. Но дали наистина съществува „двойното шесто чувство“? Ето какво споделят хората, които имат близнак.

1. Честото объркване кой кой е обърква и близнаците
Поне докато не свикнат, близнаците също се бъркат от факта, че майка им и баща им се питат кой кой е. Но с годините се свиква и започват веселите изпълнения – да се сменят в училище, да се покриват един друг в неприятна ситуация и т.н.

2. Еднояйчните близнаци невинаги изглеждат напълно еднакви
Голяма част имат малки разлики - като бенка, трапчинка или по-специфичен начин на ходене, но има и такива с по-сериозни различия. Погледът и маниерите също са отличителни черти - поне за хората, които ги познават добре.

3. Близнаците често завършват изреченията си

Това не е заучен номер или нещо подобно. Близнаците прекарват много време заедно и знаят по-добре от всички други какво иска или мисли другия.

4. Близнаците от противоположния пол няма как да са еднояйчни
Нелогично, но факт. Много хора се чудят дали момче и момиче могат да са еднояйчни близнаци. Не могат! Еднояйчните близнаци се развиват от една единствена оплодена яйцеклетка, която на определен етап се дели на две равни половини. Те винаги са от един пол. Нещо повече - носят общи гени. Двуяйчните могат да са както еднополови, така и разнополови. Те се развиват от две различни яйцеклетки и в генетичен смисъл имат общо колкото всички останали братя и сестри.

5. Противно на всеобщото мнение, близнаците невинаги се опитват да доминират в двойката.

Хората често си мислят, че подари факта, че са заедно още преди раждането, близнаците имат нужда да се налагат един на друг. Невинаги е така. Често „по-големият“ близнак смята, че трябва да пази и да се грижи за по-малкия.

6. Близнаците невинаги се интересуват от едни и същи неща
Въпреки че изглеждат като един човек, близнаците имат различни предпочитания и интереси. Но хората свикват трудно с тази мисъл и минават години, преди да разберат, че близнаците са отделни личности с различни мечти и желания. За тях е досадно да ги третират еднакво. Затова повечето психолози препоръчват на родителите индивидуален подход още от най-ранна възраст. 

7. Телепатията между близнаците е реална
Киноиндустрията се е постарала да представи близнаците като свързана двойка, която „чете“ мислите на другия. И това наистина е така. Невинаги, но в повечето случаи близнаци усещат, когато на другият не му е добре или изпитва силни емоции.

8. Полът не определя близостта между близнаците
Погрешно е разбирането, че щом не са от един пол, близнаците не са близки и с години могат дори да спрат да се виждат. Техните разлики често ги сближават още повече, тъй като се допълват един друг.

9. Въпросът „Какво е да си близнак?“ е неразбираем за близнаците
Те са родени заедно. За тях да са близнаци е нормално. Те не знаят какво да не са близнаци и не могат да обяснят тяхното положение. Затова няма да получите реален отговор на този въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови