Прокуратурата: Няма престъпление в случая с треньорката по гимнастика

OFFNews - Бургас 25 ноември 2016 в 17:17 7133 0

Елена Симеонова

Няма данни за извършено престъпление от общ характер, в случая, при който бе заснета бургаска треньорка по художествена гимнастика, която дърпа ушите на дете и го обижда. Това е становището след направената от Районната прокуратура в Бургас проверка. 

От държавното обвинение посочват и че родителите на малолетната състезателка Ева Брезалиева са уточнили, че нямат претенции към треньорката Елена Симеонова. На нея е съставен предявителен протокол за предуреждение по Закона за МВР. В случая не се отнася и за длъжностно престъпление, защото Симеонова не е длъжностно лице, тоест – не изпълнява служба в държавно учреждение, ръководна работа или работа, свързана с пазене или управление на чуждо имущество в държавно предприятие, кооперация, обществена организация или при едноличен търговец. 

Според наблюдаващия прокурор, извършеното нарушение от Елена Симеонова е дисциплинарно и материалите от проверката са изпратени на федерацията по художествена гимнастика за налагане на наказание.

От Агенцията по социално подпомагане обаче, са констатирали, че става въпрос за насилие и има риск за детето. И пред техни служители, Елена Симеонова е казала, че не е извършила нищо фрапиращо. Добавила, че съжалява за реакцията си, но преди състезания, напрежението достигало връхни точки и „човек трудно контролира поведението си“.

Материалите по проверката на Агенцията за социално подпомагане са предадени на комисията по младежки дейности и спорт към общинския съвет. Възможно е оттам да вземат решение за спиране на субсидията към клуб „Олимпия“, на който Елена Симеонова е и председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови