12 000 на крака за грациите и Цвети (видео)

OFFNews 17 ноември 2016 в 21:08 39716 0

12 000 зрители напълниха зала "Арена Армеец" за последното шоу на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Златните ни момичета Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и всички останали, които помогнаха за спечелването на 81 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства и големи форуми - Катрин Велкова, Елена Тодорова и Цветелина Стоянова, си казаха "сбогом" с публиката с бенефис-спектакъл, наречен "Отборът".

Цвети Стоянова, която пропусна Игрите в Рио след трагично падане от шестия етаж, присъства в залата заедно с приятеля си Александър Любенов и изгледа представянето на съотборничките си.

При появата й публиката в залата се изправи на крака и започна да скандира името й. Стоянова се разплака и прати въздушни целувки във всички посоки.

Спектакълът започна с изпълнение на седемте грации, облечени нетрадиционно в черни трика.

След това започнаха индивидуалните изпълнения, като първа пред публиката излезе Катрин Велкова, последвана от
Елена Тодорова. Ренета Камберова накара публиката да затаи дъх със своето изпълнение на фона на "Лунната соната", което започна с живо изпълнение на флейта.

Волейболната легенда Владимир Николов отправи емоционален поздрав към гимнастичките, като отбеляза в изказването си, че когато е започнал кариерата си, момичетата не са били родени, а това лято са се пенсионирали заедно.

Последна излезе "златната резерва" Любомира Казанова, която ще осигури приемственост между стария и новия национален ансамбъл. За финал момичетата благодариха на всички, с които са работили през годината, като ги изброиха поименно, а президентът на федерацията Илияна Раева и треньорът Ина Ананиева изнесоха изпълнени с емоции речи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови