В ЦСКА-София имат ли морал, възмути се шеф на Пирин

OFFNews 10 януари 2017 в 17:56 3002 0

Препирните по оста ЦСКА-София - Пирин нямат спиране втори ден, след като треньорът на благоевградчани Стефан Генов избяга на "Армията" като помощник. Всъщност, никой в югозападния град не го искаше, но макетата го удариха на чест.

"Неприятно е това, което се случи със старши треньора. Прецедент е, не знам дали го има и в световната практика, действащ старши треньор да бъде нает от друг клуб. Но все пак сме в България и това явно може да се случи. Крайно съм разочарован от действията на г-н Генов", каза изпълнителният шеф на Пирин Венко Попов,

" Некоректно е от негова страна да постъпи по този начин. Защото всички знаем, нямаше никакви индикации за раздяла с него. Всичко вървеше съвсем нормално, планът за подготовка е правен под негова диктовка. Селекцията - също. За съжаление, той ни сервира тази новина три-четири дни преди да започнем зимната подготовка".

Според Венко Попов виновниците са в Борисовата градина. "Нормално беше клуб като ЦСКА-София да ни потърси по-рано, ако са имали такова намерение да ангажират нашия треньор. Да седнем да разговарям. Но по този арогантен начин, по който се случи всичко, не го приемам", коментира Венко Попов.

„Kакъв пример дава с тази своя постъпка на футболистите, които трябва да тренира и възпитава? А въпросът ми към хората, които го ангажират, след като знаят, че има действащ договор с друг клуб, е какъв е техният морал.“

Попов поясни, че е имало обаждане от човек от ЦСКА-София, но, че не са водени никакви преговори за ангажирането на треньора. Попов е кумец със Стойчо Стоилов, дясна ръка на Гриша Ганчев във футбола. Синът му Страхил Попов, национал по футбол, пък дълги години играеше в Литекс.

Накрая шефът обяви, че до 10 дни ще е ясен новият треньор на Пирин. Иначе като попълнение беше обявен французинът от тунизийски произход Аймен Суда, който идва от пловдивския Локомотив. На проби пристигна и 20-годишният бразилски офанзивен футболист Лукаш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови