Традицията е за България, но Холандия остава фаворит

OFFNews 25 март 2017 в 11:51 2083 0

Един от най-симпатичните футболни отбори в света гостува тази вечер на "Васил Левски". България приема Холандия от 21,45 ч. в световна квалификация. Залогът е огромен, тъй като само победа може да запази шансовете ни за Мондиал 2018. Гостите, които пропуснаха Евро 2016, също нямат право на грешка.

Традицията е на страната на нашите. България няма загуба срещу Холандия на родна земя, а и по принцип постига добри резултати срещу "лалетата". Уви, реалността е съвсем друга. Холандия няма класата на Кройф, Ван Бастен и другите големи поколения, но все още разполага с куп звезди, начело с Ариен Робен.

В същото време България не разполага с нито един футболист от европейски гранд.  Най-голямата ни звезда е Ивелин Попов от Спартак Москва.

Проблемите

Травмата на Владо Стоянов означава, че на вратата довечера ще застане Николай Михайлов. В защита Хубчев има няколко варианта, но най-вероятно е да започнат Страхил Попов, Николай Бодуров, Петър Занев и Антон Недялков, все кадри на Литекс.

Ивайло Чочев, Симеон Славчев и Георги Костадинов са фаворити за местата в средата на терена, а на Андрей Гълъбинов в атака ще помагат Ивелин Попов и Станислав Манолев.

Възможно е в последния момент Хубчев да реши да пусне Попето на върха на атаката, а като ляво крило да действа един измежду Александър Тонев и Спас Делев.

Припомняме, освен Владо Стоянов контузии получиха Георги Миланов и Съни Дяков.

Холандците ще са без контузените Вирджил ван Дайк, Джефри Брума и Винсент Янсен. Селекционерът Дани Блинд ще разчита най-вече на опитните Ариен Робен и Уесли Снайдер, както и на отличната форма на голмайстора Бас Дост. Мемфис Депай, Кевин Строотман и Жоржиньо Вайналдум също ще атакуват българската врата.

Звездите

"Здравейте! Нуждаем се много от вашата подкрепа, елате заедно и ни подкрепете! Заедно в един ритъм", обърна се капитанът на Ивелин Попов към запалянковците.

"Имам добро чувство за мача", каза големият ас на гостите Ариен Робен, "Не се притеснявам от контузията, която имах. Готов съм за игра. Не съм сигурен, че съм по-силен от всякога, но се чувствам добре. Дано избегна травмите за дълго време. Срещу България ще се забавлявам и ще опитам да дам най-доброто от себе си.“

Публиката

Около 20 000 зрители се очакват тази вечер. Предварително бяха продадени 8000 билета. Кметът Йорданка Фандъкова удължи графика на градския транспорт заради мача. Припомняме, Над 40 000 гледаха домакинството ни с Холандия в зверски дъжд през 2006 година, когато Мартин Петров вкара при равенството 1:1.

Вероятни състави

БЪЛГАРИЯ: Михайлов; Попов, Бодуров, Занев, Недялков; Костадинов, Чочев; Манолев, Славчев, Попов; Гълъбинов

ХОЛАНДИЯ: Зут; Карсдорп, Де Фрай, Худ, Блинд; Строотман, Снайдер, Вайналдум; Депай, Дост, Робен

Класиране в групата:

1. Франция 10 т.
2. Холандия 7 т.
3. Швеция 7 т.
4. България 6 т.
5. Беларус 2 т.
6. Люксембург 1 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови