Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЦСКА победи Рома за първи успех в Лига Европа, Лудогорец отново загуби

OFFNews 10 декември 2020 в 22:59 2682 0

Отборът на ЦСКА постигна първи успех в Лига Европа, след като надви с 3:1 в София италианския Рома в двубой от последния шести кръг на груповата фаза.

По този начин българският тим събра 5 точки и прибави сериозни постъпления от наградния фонд. "Червените" завършиха последни в група А и отпадат от надпреварата, докато Рома продължава напред в елиминациите като победител. Другият отбор от групата, който продължава напред, е швейцарския Йънг Бойс, който завърши втори след усепх с 2:1 над ЧФР Клуж.

Мачът започна с минута мълчание в памет на легендата на италианския и световен футбол Пауло Роси, който вчера ни напусна завинаги.

Първото полувреме започна отлично за армейците, който откриха резултата още в 5-ата минута с красиво попадение на Тиаго Родригес. В 22-ата минута Миланезе се възползва от неразбирателство в защитата на червените и успя да изравни с хубав изстрел в долния десен ъгъл от 14 метра.

ЦСКА реагира, но пропусна да поведе чрез Родригес. В 34-ата минута Жеферсон изведе отлично Али Соу на стрелкова позиция и таранът се разписа хладнокръвно за 2:1. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

В 55-ата минута Соу пресече пас на Федерико Фацио към Бур и останал сам срещу стража на Рома реализира майсторски втория си гол в срещата и оформи крайното 3:1.

Вторият ни участник в турнира - шампионът Лудогорец, пък напусна безславно европейската сцена. "Орлите" допуснаха обрат от 1:0 до 1:3 срещу австрийския ЛАСК Линц в Разград и останаха последни в групата си без спечелена точка и голова разлика 7:19. ЛАСК също отпадна от Лига Европа, а напред от потока продължиха Тотнъм и Антверпен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews